Разкриха силата на четирилистната детелина

0
805

Детелината винаги е била смятана за символ на късмет и щастие

Още от древни времена се смята, че четирилистната детелина носи късмет на този, който я открие.

Дори и да я получите като дар четирилистната детелина носи щастие и късмет на притежателя си. Не е лесно да се намери такова бижу в природата, тъй като в сравнение с трилистните детелини тя се среща доста по-рядко.

Много са легендите, които разкриват защо точно тя носи късмет на притежателя си. Това растение е било свещено векове наред за ирландските свещеници, за които се знае, че са изпълнявали специални ритуали, които са били свързани с природата.
Та смятали четирилистната детелина за свещено растение, тъй като листата й образуват правилен кръст.

Детелината винаги е била смятана за символ на късмет и щастие
Детелината винаги е била смятана за символ на късмет и щастие

Смятало се, че хората намерили четирилистна детелина носят със себе си свещен знак, който ги дарява с късмет и ги закриля в трудни моменти. Древните ирландски свещеници смятали, че четирилистната детелина символизира Светата Троица, а четвъртото листенце било благословията на Господ.



Това била една от причините, поради които се смятало, че всеки, който я намери или я получи като дар от скъп за него човек, ще има късмет.

Четирилистната детелина била смятана за знак на щастие и късмет и при прабългарите.
Те вярвали, че четирите й листенца характеризират посоките на света, а според други вярвания, те били символ на надеждата, вярата, любовта и щастието.
Ако откриете четирилистна детелина или я получите в дар от скъп човек, я изсушете и я носете близо до сърцето си, за да ви носи късмет, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.