Направете си боб с месо по португалска рецепта (богат и ароматен – ще си оближете пръстите)

0
242

Тази рецепта за боб с месо е португалска, но много наподобява на родния вкус, както сами ще се уверите

Предлагаме ви една нетрадиционна, но страшно вкусна рецепта за боб. И това е боб с месо по португалска рецепта. Нека не ви звучи странно, не бъдете чак такива консерватори! Още повече, че пръстите ще си изядете, когато стане готов и го опитате.

Рецептата е лесна и не изисква кой знае какви кулинарни умения, просто следете описанието и ще го приготвите за нула време.

боб с месо
Чуден боб с месо по португалска рецепта

Трябват ни половин килограм червен боб, 250 грама свински уши, 400 грама джолан, 500 грама свинска наденица, 50 грама шпеков салам – пушен, 15 грама зехтин, една глава лук, връзка магданоз, един дафинов лист, стилидка чесън, червен пипер и бял пипер на вкус, няколко сушени люти чушки и щипка сол.

Накиснете боба от предния ден, за да престои 12 часа. После го сварете в тази вода, в която е бил накиснат. В друга тенджера сварете всичкото месо, което е в рецептата и което ще се сложи в ястието.



След като го сварите, нарежете месото на малки парчета, а наденицата я нарежете на кръгчета. В една по-голяма тенджера загрейте леко зехтина и поставете лука, за да го запържите до зачервяване. Към него добавете боба, но само с половината от водата, в която е врял.

Накрая добавете месото, заедно с другата половина, в която бобът е къкрил. Подправете добре с подправките и онези съставки, които още не сте използвали като лютите чушлета например. И оставете цялата тази вкусотия да се вари на котлона, докато не стане готово, а ароматът не ви накара да се въртите около печката като гладни хлапета.

Оставете боба да изстине малко, а после сервирайте. Ще видите колко е вкусен наистина и ще се уверите, че и португалската кухня не е за изпускане, също както и българската. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.