Направете си този вкусен кекс от кайма и още нещо (рецепта деликатес)

0
1290

Този кекс от кайма става наистина разкошен за всяко основно ястие

Предлагаме ви една рецепта за лесен и вкусен кекс от кайма и още нещо, който ще задоволи почти всеки вкус – стига да не сте вегетарианци, разбира се.

Прави се много бързо и приятно, а като го разрежеш и сервираш в чинията, ароматът и вкусът му опияняват сетивата. Ето точната му рецепта и начинът на приготвяне, заедно с нужните продукти.

кекс от кайма
Лесен и бърз кекс от кайма, става наистина чудно вкусен

Трябват ни един килограм свинско месо – смляно (или готова кайма), две яйца, една глава лук, една лъжица брашно, една чаша прясно мляко, щипка сода за хляб, магданоз, черен пипер и сол на вкус, четири сварени гъби – печурки, една нарязана кисела краставичка и малко сирене или кашкавал. По желание може да сложите и малко царевица или грах.

Първо взимаме смляното месо или каймата и добавяме към нея яйцата, заедно с нарязания на ситно лук и млякото, в което сме размили добре брашното, черния пипер, солта и содата бикарбонат.



После леко разбъркваме и прибавяме всички останали продукти като внимаваме да ги омесим много добре, за да се получи наистина единна хомогенна смес. Тя става страшно вкусна, ще се уверите сами.

След това изсипваме цялата тази готова смес във формичка за кекс, която преди това сме намазнили добре и ако нямаме необходимото в самата форма, поставяме една чаша по средата, за да се получи след това дупка, досущ като в кекса.

Покриваме с домакинско фолио и поставяме в умерено загрятата фурна, за да се пече за около един час. Когато кексът от кайма е вече напълно готов, поръсваме го отгоре с настъргания кашкавал или сирене.

Оставяме да поизстине малко, а после го режем на познатите добре парчета и започваме да го… унищожаваме. Тази вкусотия наистина става страхотна, а е и интересна и красива, затова може спокойно да се похвалите с кулинарните си умения и пред гости. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.