Най-евтината, но страшно вкусна домашна сметанова торта (да се влюбиш в нея)

1
729

Това е най-евтината домашна сметанова торта, чиито вкус обаче е просто един път!

Запишете си рецептата за нашата икономична и супер вкусна домашна сметанова торта, защото наистина си струва да я изпробвате. Просто няма начин да не ви хареса.

За крема ни трябват 200 грама сладкарска сметана, 200 грама захар. А за блата са необходими 200 грама захар, 200 грама сметана, 200 грама брашно, маргарин и сода за хряб.

Домашна сметанова торта, която е хем много икономична, хем адски вкусна
Домашна сметанова торта, която е хем много икономична, хем адски вкусна

Първо приготвяме крема като в един по-дъблок съд смесваме захарта и сметаната, разбиваме ги много добре с миксера. След това оставяме да се охлади добре крема, като през това време приготвяме блата.

Правим вкусния блат като смесваме захарта, сметаната и содата бикарбонат. Разбиваме добре докато захарта се разтвори напълно и после добавяме и брашното като енергично бъркаме, за да се получи напълно хомогенна смес и еднородно тесто.



Поставяме тестото в една предварително намазнена и набрашнена форма и го пъхаме във фурната, за да се запече за около 40 минути. Температурата на фурната трябва да е около 200 градуса най-много, а още по-добре 180 градуса.

Когато блатът е готов го извадете и оставете да се охлади, а след това много внимателно го разрежете на две части. Първата част поставете върху подходящ съд или поднос и обилно я намажете отгоре с половината от крема.

Поставете втория блат и намажете с останалата част от крема, а после украсете тортата по ваше желание. Трябва да знаете, че тази домашна сметанова торта е колкото вкусна, толкова и икономична, което я прави подходяща за всеки семеен бюджет, дори и преди заплата.

Желаем добър апетит на всички и да си подсладите душичките с това страхотно изкушение.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Първо не са посочени грамажите на содата и маргарина, а и второ, маргарина никъде не пише къде се слага!?!!?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.