Телешки пържоли във френски сос – една истинска аламинут вкусотия

0
642

Чудни и крехки телешки пържоли с френски сос, които стават за отрицателно време

Направете си тези вълшебни и умопомрачително крехки телешки пържоли с френски сос, които за капак, стават супер бързо и лесно. Рецептата ще се превърне в любима за цялото семейство, стига само да ги вкусите.

Необходимо е да имаме на разположение две телешки пържоли от филето, 30 грама масло, сто грама сметана, четири лъжици бял вермут – сух, лимонов сок, солчица и черно пиперче.

Веднъж само ги опитайте тези пържоли и гарантирано няма да съжалявате, напротив!
Веднъж само ги опитайте тези пържоли и гарантирано няма да съжалявате, напротив!

Първо начукваме леко телешките пържоли, а после ги посоляваме на вкус и ги наръсваме с черния пипер и лимоновия сок. След това ги поставяме в тиганче, за да ги позапържим от двете страни в предварително силно нагорещеното масло.

След това ги заливаме със сухия вермут и добавяме към тях сметаната. Над котлона разклащаме добре съда, за да може вермутът да се смеси изцяло със сметаната.



Накрая на тих огън задушаваме телешките пържоли за не повече от три-четири минути, докато сосът ни се сгъсти. После е лесно – сваляме от огъня и ги сервираме, докато са още топли-топли.

Тези телешки пържоли с френски сос стават перфектни и се правят наистина доста бързо. А и хубавото при тях е, че не ви трябва гарнитура. Сосъс е достатъчен, за да бъде месото крехко и сочно. Но ако все пак сте свикнали и обичате да имате и гарнитурка към ястията си, може да си спретнете такава по изцяло ваш вкус и предпочитание.

Накрая не ни остава друго, освен да ви пожелаем да си ги хапнете с огромен кеф и настроение, и най-вече със здраве. Довиждане и до нови рецепти за семейната ни трапеза!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.