Сензационни разкрития: Кафемашините могат да ви погубят

0
311

Последното проучване на изтъкнати специалисти открили в кафемашините опасни микроелементи и бактерии, които могат да ви погубят

Учени от Университета на Валенсия направили обследване на огромен брой кафемашини като не са ги подбирали по марка или срок на употреба.

Оказало се, че огромен процент от кафемашините са в лошо хигиенно състояние, което крие огромни рискове за човешкото здраве, писаха в БЛИЦ по материали на Scientific Reports.

Когато една кафемашина не бъде основно почиствана редовно, а  се измива само приставката, в която се слага кафето, се развиват изключително опасни бактерии,  които са се приспособили към високата температура и не загиват от нея.

Такива бактерии са Acinetobacter, Sphingobacterium и Stenotrophomonas. Освен тях,  микробиологичните анализи открили още ентерококи – Enterococcus.



Ентерококи се развиват в дебелото черво на хората и на животните.

kafemashina
Ако кафемашината е замърсена, крие неподозирани опасности за човешкото здраве

Те причиняват инфекции по половите органи и на пикочните пътища. Наличие на подобни микроорганизми, говори за липса на хигиена на ръцете от страна на хората, които обслужват изследваните кафемашини.

Ако човек пие кафе от заразена кафемашина, той поема огромният риск да получи инфекции по гърлото, през стомашно-чревни инфекции до менингит.

Ако такова изследване бъде направено в България, резултатите няма да бъдат по-различни, твърдят от РЗИ.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.