Президентът Плевнелиев даде ексклузивно интервю

0
168

Жени Марчева взе интервю от президента Плевнелиев по повод началото на последната година от неговия мандат

Президентът Плевнелиев постоянно иска олигархията в България да бъде спряна. Той отказа да назове имена, но определи, че почтеният предприемач работи по правилата, докато олигархът работи извън правилата.

Той изисква прозрачност в държавните поръчки, защото без тях ще се вихри огромна корупция.

Във връзка с предстоящия критичен доклад, който ще получим съвсем скоро от Брюксел, президентът Плевнелиев каза, че политическите партии ще започнат да търсят виновния и да правят обвинения.

Президентът, обаче,  ще чете доклада в дълбочина и ще търси отговор какво трябва да се направи.По повод свалената охрана на Лютви Местан, президентът Плевнелиев обясни, че има комисия, която дава решение кога и на кого да бъде сложена охрана, кога да бъде сменена и кога да бъде изцяло махната.

Президентът Плевнелиев не се меси в решенията на тази комисия.

plevneliev
Президентът Плевнелиев

Но президентът Плевнелиев е притеснен от факта, че политик и лидер на третата по големина ПП “ДПС” търси подкрепа от посолството на чужда страна.

Той се чуди защо не се е обадил на ДАНС, полицията или на друга институция.

Особен интерес българските  граждани проявяват към въпроса с Русия.

Много хора го обвиняват, че за президента Плевнелиев руснакът е враг, а турчинът приятел.

Срещу руския народ президентът Плевнелиев никога не се е изказвал негативно  – той харесва руската култура и постиженията на руснаците.

plevneliev-intervju
Президентът Плевнелиев и Жени Марчева

Смята, че един ден Русия ще се върне обратно на масата за преговорите.

Не се чувства предател на българските интереси.

Но не може да се примири как Русия се опитва да разпокъса Украйна, по начина, по който Берлинският конгрес разпокъса България преди доста години.

Отношенията между България и Турция се развиват много добре през изминалата година. Стокооборотът се е повишил от 2,8 милиарда долара през 2014 г. на 5 милиарда долара през 2015 г.

Но Турция няма право да се бърка във вътрешната и външна политика на България.

През лятото Росен Плевнелиев ще каже публично дали ще се кандидатира отново за президент или не. В момента е твърде рано, а той има още много работа за вършене.

В заключение президентът Плевнелиев сподели, че е много трудно да бъде президент, особено, когато е подложен на безпрецедентни атаки.

Но пък той спи спокойно, защото има каузи, за които да се бори.

Най-голямата трагедия в живота – загубата на първородния син на сем. Плевнелиеви, го е направила още по-смирен и още по-отворен към хората.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.