Така се правят различни пирожки с моркови и кориандър (рецептата плени нета)

0
272

Пирожки с моркови и кориандър стават невероятно вкусни, не ги пропускайте!

Не пропускайте тази рецепта, защото тя е наистина различна. Това не са обикновените пирожки, а още по-вкусните пирожки с моркови и кориандър, които се топят в устата.

Те са майсторят много лесно и може да се съчетават с много добавки, както после ще видите сами.

Взимаме 15 грама олио, седем семена от кориандър, половин лъжичка кимион, 70 грама моркови, 20 грама кафява захар, 150 грама извара, 20 грама брашно и 30 грама сметана.

пирожки с моркови
Едни различни и пухкави пирожки с моркови и кориандър

Първо загряваме олиото и добавяме към него подправките, заедно с нарязаните моркови. Оставяме ги да се загреят за около минута и след това прибавяме две лъжици вода. Оставяме да се задушат и да омекнат за близо две минутки.



После смесваме захарта с морковите, брашното и изварата, и разбъркваме много хубаво. От тази смес започваме да правим пирожки, а когато са готови и оформени, ги слагаме в тигана, за да се запържат.

Готовите пирожки с моркови и кориандър ги сервираме, докато са още топли и ги гарнираме с малко мед и със сметаната. Изобщо не се тревожете, че ще смесите мед с моркови и кориандър, защото ще видите, че се получава един нетрадиционен, но прекрасен вкус.

Тези пирожки се правят бързо и са идеалната закуска за децата и за цялото семейство. Може да ги предложите и на гостите си, защото са една различна и много апетитна вкусотия.

Да ви бъде много сладко и да ги ги хапнете с огромна наслада. До нови срещи с вкусни кулинарни изкушения!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.