Ако бърсането на прах не е сред любимите ви занимания, този материал ще ви е от полза!

0
426

Няма никакво съмнение, че ще вкарате този трик в арсенала си за почистване

 

прах
Няма никакво съмнение, че ще вкарате този трик в арсенала си за почистване

За немалка част от домакините бърсането на прах, е изключително досадно и неприятно занимание.

Несъмнено поддържането на перфектна чистота в дома, не е никак лесна задача. Дори след генерално почистване, по повърхностите и рафтовете в дома ви ще се появи прах още на следващия ден.

Е, в следващите редове ще ви разкрием изключително полезен трик, чрез който ще можете да поддържате отлична чистота в дома ви със завидно малко усилия. Предлагаме ви да опитате този доказан трик, но в същото време бързаме да подчертаем, че несъмнено ще се влюбите в него още от първия път, в който го приложите.

Вероятно сте срещали в търговската мрежа специални кърпички за прах, които обаче са безбожно скъпи. Е, вие също можете да си направите такава кърпичка у дома, при това без много усилия и за жълти стотинки.



Лимоновият парцал, е естествен аналог на скъпите кърпички за прах, които се предлагат в търговската мрежа. След прилагането му, можете да сте сигурни, че прахът по повърхностите в дома ви, ще се появи два пъти по-бавно, отколкото обикновено. Парцалът, напоен с лимонов разтвор, е незаменим помощник в ежедневието на всяка домакиня.

Ще се влюбите в този трик още от първия път, в който го приложите

Ето от какво се нуждаете, за да си направите такъв парцал:

Направата на лимонов парцал, е изключително лесна задача, с която може да се справи дори и малко дете. За целта са ви необходими два лимона със средна големина. Изплакнете ги и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги в буркан и добавете 5-6 с.л. олио. След това затворете плътно капака на буркана и го оставете да престои в продължение на пет дни.

Всеки ден трябва да разклащате буркана, както и да омесвате добре съдържанието му с лъжица. Само така можете да си гарантирате, че ще извлечете максимално количество сок от лимоните. След като изтече петдневния период, добавете към лимоните в буркана една чаена чаша вряла вода. Разбъркайте добре и прецедете сместа през сито, за да отделите малките лимонови парченца, получени от разбъркването с лъжицата.

Изсипете получената течност в малка купа и натопете в нея два-три парцала. Най-добре е те да са памучни. Когато тъканта е напълно наситена със сместа, извадете парцалите и ги оставете да изсъхнат.

Когато изсъхнат, парцалите са готови за употреба. Можете да забърсвате с тях праха по всякакви повърхности и със сигурност ще го правите два пъти по-рядко от обикновено. Получавате отлично средство за почистване на прах и то буквално за жълти стотинки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.