Този 30-секунден тест ще ви разкрие дали месото от магазина е тъпкано с хормони и химия

0
909

Несъмнено продавачите разполагат с много трикове в арсенала си

 

месо
Несъмнено продавачите разполагат с много трикове в арсенала си

В последно време Агенцията по безопасност на храните все по-често изземва негодни стоки от хранителните вериги магазини в страната.

Несъмнено този факт води до допълнително напрежение и несигурност всеки път, щом решите да сложите месо на трапезата в дома си.

Всеизвестен е и фактът, че немалко продавачи прибягват до изпитани трикове, чрез които придават свеж вид на застоялото месо. За целта те използват различни видове оцветители, добавят соев сос, поръсват го с различни химии и какво ли още не.

Несъмнено продавачите имат изключително много трикове в арсенала си, което значително затруднява различаването на прясното от застоялото месо, което е било „подмладено“.
Купувачите нямаме друг избор, освен да определим това колко прясно е месото на око. Вероятно обаче ще се съгласите, че нюхът ни невинаги работи правилно.



Когато се приберете у дома обаче, лесно и бързо можете да установите дали сте си купили наистина прясно месо или то е било „подмладено“ по някакъв начин в търговската мрежа.

Този трик важи за всички видове меса

Ето как да го направите в няколко бързи и лесни стъпки:

Отрежете малко парче от месото, което сте купили от магазина. Добре е парчето да е с размери около 1-2 см. След това забодете месото на клечка за зъби и го поставете върху парче алуминиево фолио.

Запалете месото с клечка кибрит. Ако докато изгаря от месото се разнесе естествена миризма на скара, то тогава няма съмнение, че наистина сте попаднали на прясно и качествено такова.
В случай, че към него са прибавени някакви химии обаче, ще усетите миризма на синтетика. Освен това от месото ще изтече тъмна течност, а на повърхността му ще се появят пяна и мехурчета.

Можете да приложите този бърз и лесен тест за всеки вид месо – пилешко, говеждо, агнешко, свинско и др.
Освен това напълно можете да се доверите на резултата, който ще ви покаже той. Със сигурност никой в магазина няма да ви каже, че месото е претърпяло химична обработка, за да изглежда по-свежо и да привлече погледа ви.

Вие обаче сте тези, които трябва да са наясно какво слагат на трапезата си. В крайна сметка всеки е наясно с факта, че здравето ни до голяма степен зависи именно от храната.
Освен това, ако пазарувате от квартално магазинче, едва ли продавачът би ви отказал парче месо, за да направите теста на място. Ако обаче той знае много добре, че месото му не е особено читаво, вероятно ще се възпротиви, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.