Президентът Плевнелиев и Бойко Борисов с извънредно изявление

0
301

Днес се проведоха срещи и консултации между ПП с президента Плевнелиев и Бойко Борисов в Президентството, след които беше дадено извънредно изявление

Президентът Плевнелиев връчи Указ на Бойко Борисов да състави новото правителство, а Бойко Борисов го прие.

Указ 243 е на чл. 99 ал. 1 от Конституцията и е с дата  5 ноември 2014 г. вече е в ръцете на Бойко Борисов, който каза пред медиите на извънредна пресконференция, че днес и утре сутринта ще продължат преговорите.

borisov-boiko
Бойко Борисов прие мандата за нов кабинет от президента Плевнелиев

Утре най-късно ще стане ясно дали Бойко Борисов ще представи пред президента Плевнелиев списък с имената на новите министри или ще върне мандата за пореден път.

Сред журналистите имаше и такива, които попитаха Бойко Борисов дали не се чувства претърпял загуба, на което той отговори, че не може да се говори за загуба, при положение, че резултатът от проведените избори за ГЕРБ е много по-голям от сбора на гласовете за втората и трета партия взети заедно.



Бойко Борисов ще сформира коалиционен кабинет. Когато в коалицията влиза повече от една партия, това означава, че отговорността е между  отделните партньори.

Бойко Борисов не се възприема като жертва и не счита, че се е нагърбил с излишна отговорност. Президентът Плевнелиев не трябва на всеки 3 месеца да сформира нови служебни правителства, защото той има други ангажименти.

Президентът Плевнелиев приключи извънредното включване с думите, че днес и утре са важни дни за нашата страна и всички парламентарно представени ПП трябва да работят съвестно и отговорно.

Има поле за тематично съгласие между отделните партии. Той очаква гласът на разума да надделее и да могат настоящите партии да работят заедно.

Президентът Плевнелиев пожела успех на Бойко Борисов да намери точната формула за стабилност на държавата.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.