Чудо: Аязмо „изтрива“ като с гумичка всички болести!

2
820

Аязмо лекува много болести

Уникално аязмо помага на болни да си тръгнат напълно здрави. Свещеното място е помогнало на хиляди страдащи завинаги да се „сбогуват” със страданията си. То се намира на 95 километра от Бургас и на дванадесет километра от Малко Търново. Святото място е разположено в село Сливарово. Там се намира прочутата лековита вода, която извира в пещерата Света Марина. Очевидци, които са се излекували от тези чудодейни течности разказват, че пещерата буквално е „прегърната” от Странджа планина.

Водите на аязмото се стичат по скалите и се събират в специално оставени съдове от болните хора. Околните дървета са накичени с предмети, като парцалчета, различни дрехи, конци от дрехи и други неща. Според поверието болните окачват тези вещи с надеждата, че болестта им остава тук, а те се прибират по къщите си живи и здрави.

Аязмо в пещерата Света Марина гони болести
Аязмо в пещерата Света Марина гони болести

Светилището е било най-големия център в цяла Югоизточна Тракия, което е привличало поклонници чак от Цариград. На това сакрално място хората са идвали от всички краища на страната, а и от чужбина, за да „измият” болестта, и да я оставят тук.

За пещерата съществува и древна традиция. В източната й част се намира отвор или до иконата в нея се оставят умалени изработки от тенекия или сребро на болния орган или на цялата човешка фигура. Според поверието болестта остава на изображението в пещерата, а човека оздравява.



Мястото е свещено, защото тук в древността е имало светилище. За това говорят тракийски могилни некрополи, останки от крепости и следи от късно антични времена. На мястото е открито и тракийско скално светилище. Теренът е силно енергиен, наситен с чудодейни сили, свидетелстват естрасенси. Тези, които са го посетили и извършили ритуалите, и са се помолили, наистина са си тръгвали без болестите, които дълго са ги мъчили. Според древните писания тук са се принасяли дарове за бога на слънцето Хелиос.

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Очевидно автора не познава местата за които пише, нито пък Странджа. Препоръчвам му да се посети светилищата Индипасха, Света Марина, Камъка и Пропада, за да му се систематизира знанието за тях.

  2. Пълни глупости! Преди години, когато моят баща беше тежко болен отидохме и взехме голямо количество от тази вода. Вичко правихме, но човекът си отиде.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.