Чудо невиждано: Икона спасява от болести, аязмо изпълнява желания!

0
867

Аязмо в манастир лекува болести, спасява от тежка карма

Аязмо в света обител избавя от тежки заболявания и помага да се намери душевния мир. Той е разположен край пловдивското село Куклен. Храмът е наречен „Св.св безсребърници Козма и Дамян“.Край вековните стени на храма има изворче, което лекува над двадесетина болести.

Целебната вода в него избавя от душевни болести. По-смелите дори през зимата се обливат с лековитита течност и посядат на миндерлъците наоколо. До кладенчето още стоят вериги, с които в миналото са били вързвани душевно болни хора, за да преспят една или две вечери зад портите на метоха и да се излекуват от терзанията.

Богомолците почитат манастира не само заради лековитата вода, но и заради историята на древния църковен храм. Иконописите и иконите в него спасяват миряните от беда. В манастира се намира и чудотворната икона на двамата светци, която лекуват от преживян стрес и помагат при уплах.

Аязмото в Рибната църква изпълнява желания
Аязмото в Рибната църква изпълнява желания

Тази икона е дал името на манастира, който многократно е бил опожаряван по време на турското робство и пак е оцелял. Сутрин, малко след изгрев в манастира се четат молитви, както и преди да падне мрак. На празници задължително се служи литургия.



Рибната църква в Асеновград също изпълнява желания. Историята разказва, че тя е построена на място, където преди това е имало тракийско светилище. Името на църквата е „Света Богородица-Благовещение“, но е позната като Рибна, заради странните обитатели във водата на лековитото изворче. В което водата никога не пресъхва. Там живеят риби и появата на златната рибка гарантира изпълняване и на най-смелите желания.

Рибите, свързани с християнството, не се знае как и откъде са се появили в аязмото. Според легендата водата в лековитото изворче също не се знае откъде точно извира, но тя никога не пресъхва. Посетителите идват тук с туби, за да облекчат много страдания, свързани с очите, костната система, бъбреци, черен дроб и редица други заболявания.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.