ТОП 6 на най-вълшебните и приказни места на света (СНИМКИ)

0
515

На Земята има безброй кътчета, които са уникални, красиви и неповторими, и се възприемат като места, излезли сякаш от приказките

Днес ще ви покажем една вдъхновяваща и интересна селекция на онлайн портала “Tripadviser” със снимки от Thinkstock/Guliver, цитирана от „Вести“.

Азия е континентът, който може би се слави като едно от най-загадъчните места по целия свят. Сред тях е невероятно мистичният храм, носещ името Ангкор Ват в Камбоджа. В буквален превод, името на това тайнствено място означава „град-храм”.

 

angkor vat kambodja
Ангкор Ват Камбоджа

Всеки един от посетителите на този огромен храмов комплекс е убеден, че по-точно име от Ангкор Ват няма как да получи. Освен със своите мащаби и размери, храмът изключително впечатлява със своята уникална архитектура. Той се състои от една по-голяма централна част, заобиколена от четири, по-малки кули. Целият храм е много интересен и с хилядите орнаменти и прекрасните рисунки, част от които са се запазили в отлично състояние и днес.

Исторически погледнато, храмовият комплекс Ангкор Ват е издигнат от Суряварман Втори, царувал през 12 век, като негова бъдеща гробница и всеобщ държавен религиозен храм, почитан от цялата страна.



Kolmar Francia
Колмар във Франция

Съвсем различно впечатление оставя у любителите на романтиката и красотата, но съчетана с всички удобства, чаровното градче на име Колмар, разположен на територията на Елзас, в Североизточна Франция. Това прелестно местенце има богата архитектурна и културна история.

Kolmar Francia
Колмар във Франция

Неповторимата архитектура, датираща от 13 век, когато е било създадено това селище, е оценена от световните експерти, които са обявили Колмар за истински град-музей, който изумява своите гости със своя старинен дух.

Kasa Batiio v Barcelona
Каса Батийо в Барселона

В центъра на Барселона издига снага една от най-впечатляващите сгради, изградени през последните 150 години. Това е Каса Батийо, която е построена през далечната 1877 г. и е един от архитектурните шедьоври на прочутия Антони Гауди. Така например, прозорците на Каса Батийо представляват кости, които като че ли се преплитат и създават уникални флорални мотиви. Покривът пък пресъздава усещането за кацнал дракон, украсен с разноцветни плочки от керамика.

manastirat Takcang v Butan
Манастирът Такцанг в Бутан

Четвъртата позиция е дадена на друго религиозно и изключително мистично място – манастирът Такцанг, една от най-почитаните светини на територията на Бутан. Храмът носи името още „Гнездото на тигъра”, вероятно за самото разположение на манастира, който сякаш е кацнал сред планинските скали на Хималаите в Кралство Бутан.

Nojshvanshtajn
Замъкът Нойшвайнщайн

Когато говорим за вълшебства и магични места по света, не можем да пропуснем замъка Нойшвайнщайн, издигнат в Бавария. Той е дело на краля Лудвиг ІІ – Безумния, който бил толкова прехласнат и впечатлен от красотата на Алпите и през 1869 г., че решава да остави след себе си уникално здание, носещо името в превод „Новата лебедова скала”.

Тук се преплитат по неповторим начин красотата на природата и прелестта на творенията, излязли изпод ръцете на най-талантливи архитекти. Затова и замъкът Нойшванщайн е и предпочитана дестинация за милиони туристи всяка година, които искат да се порадват на това невероятно творение на Бог и Човек.

Kapadokia
Пещерните домове в Кападокия

Разходката ни днес отново ще завърши в Азия, този път в областта Кападокия, в Мала Азия. Изключително любопитен тук е пейзажът, който сякаш е направил като „швейцарско сирене” скалистите склонове с милиони дупки и малки пещери. Част от тези скални дупки са обитавани и са сред историческото наследство на света – пещерните домове в местността Кападокия. По тези места има дори и скални хотели, където любителите на силни усещания ще могат да пренощуват и да потънат в автентичната атмосфера на Кападокия.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.