Немски активисти искат да рушат телената ограда с Турция

0
498

Немски активисти, които защитават интересите на бежанците, искат да рушат масивната телена ограда, която е издигната на границата ни с Турция

Както научихме от репортаж по bTV, вчера и рано тази сутрин въпросните активисти от Германия са пристигнали в България.

Въпросните немски активисти ще направят символичен протест, с който искат да изразят своето несъгласие с издигането на подобни стени и прегради, които не позволяват на бежанците да намерят спасение в другите държави, включително и в България.

От МВР заявиха, че засилена охрана ще присъства около протестиращите германци, които искат телената ограда да бъда разрушена, но ще се намесят само ако има реално посегателство върху опънатата телена мрежа.

nemski
Немски активисти днес протестират около телената ограда на границата ни с Турция

Преди 2 дена Ангел Джамбазки извести обществото, че германците искат да се месят в държавната политика на България, изхождайки от членството на страната ни в ЕС.



Именно Ангел Джамбазки, който стана евродепутат, е научил в Брюксел за тази инициатива и незабавно изпратил уведомление до вътрешния министър на РБ.

Акцията се нарича ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL (в превод първо европейско събаряне на стената).

Младежите от Германия, сред които има и няколко поляци, членуват в международна организация, която защитава правата на бежанците.

Организацията на въпросните немски активисти има сайт  www.indiegogo.com/projects/erster-europaischer-mauerfall, на който са качили и видео, свързано с бежанците и тяхната често нерадостна, дори трагична съдба, тръгвайки да търсят убежище някъде в  цивилизования свят.

Това видео качихме в края на статията.

Все още не е ясно как ще бъдат приети протестите на германците, които символично искат да рушат оградата с Турция от нашите сънародници и от националистите.

В населените места, в които са настанени бежанци често пъти е демонстрирана изключителна нетърпимост и огромно нежелание на българите  тези бежанци да живеят около тях.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.