Направете си най-крехките пилешки сърца по изпитана рецепта (страшно вкусни)

0
2911

Пилешките сърца не винаги стават крехки, но приготвени така, гарантирано допадат на всички

Чудна рецепта за най-крехките пилешки сърца ви предлагаме днес. Често пъти много от нас не обичат да хапват от сърцата, защото им се струват жилави.

Е, с тази рецепта, такова нещо няма. Правят се бързо и простичко, но стават невероятни и не можеш да им се наситиш.

пилешки сърца
Разкошни и много крехки пилешки сърца

Трябват ни една глава лук, две скилидки чесън, 20 грама олио, 600 грама пилешки сърца, сто грама сметана, сол и черен пипер на вкус, около 200 грама ориз, близо 20 грама масло, смес от подправки по ваш избор.

Първо нарязваме чесъна и лука на едро и ги запържваме, докато не придобият прозрачен цвят. Измиваме добре сърцата и ги почистваме – това е най-пипкавата част от работата, но пък стават чудно вкусни като са добре изчистени. Вече готови, ги прибягваме към лука и чесъна.



Готвим ги на средна температура, докато пилешките сърца започнат да порозовяват. После ги подправяме на вкус, прибавяме сметаната, добре разбъркваме и ги задушаваме за около тридесет минути.

През това време, докато се задушават, сваряваме ориза в подсолена водичка и го сервираме към пилешките сърца като гарнитура. Много си отиват и става страшно вкусно.

След като се задушат хубаво, махаме капака от пилешките сърца и оставяме така, за да може да се изпари малко течността в тях. После не ни остава друго, освен да подправим на вкус и да сервираме това вкусно ястие.

Така приготвени, пилешките сърца в сметана стават невероятно крехки и много вкусни. Като са не само отлично ястие за обяд или вечеря, но и прекрасно мезе, с което може да прекарате часове край трапезата в сладка раздумка с приятели.

Хапнете си ги с удоволствие и добър апетит на всички вас!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.