Тази рецепта стана хит в мрежата – пълнени ябълки с кайма (няма такава вкусотия)

0
329

Пълнени ябълки с кайма стават разкошни и изглеждат невероятно

Тази рецепта уж е на пръв поглед странна, но бързо се превърна в хит сред домакините в мрежата. Защото изглежда прекрасно, а на вкус е просто разкошотия – пълнени ябълки с кайма.

Да знаете, че стават не само лесно, но не може да спрете да ги ядете. Ако някой ви каже противното, не му вярвайте, преди сами да ги пробвате!

пълнени ябълки
Пълнени ябълки с кайма се правят лесно и са вкусотия голяма

Трябват ни 250 грама кайма, една глава лук, три скилидки чесън, две лъжици доматено пюре, червен и черен пипер, сол и четири-пет ябълки.

Най-напред запържете каймата, а после прибавете към нея ситно нарязания лук, подправките и пюрето. Към подправките може да добавите и такава, която вие лично обичате, дори и да не присъства в официалната рецепта.



Ябълките ги издълбайте добре като отрежете отгоре капачетата им, за да може когато ги напълните, да ги похлупите с тях – така изглеждат много по-красиви.

Когато ябълките са готови и добре издълбани, напълнете ги догоре със сместа с каймата, лука и чесъна. Поръсете ги отгоре и с лентички лук, както и с настърган кашкавал. След това ги запечете в една тавичка с малко мазнина и вода, за да не стават сухи.

Ако желаете, може да ги поднесете с гарнитура от например печени картофи, или каквато друга предпочитате. Тези ябълки с кайма стават уникално вкусни, дори и на пръв поглед да ви се струва, че вкусовете се „бият“ и не си подхождат.

Напротив – страшно апетитни са и ще видите, че ще ви станат любими от първата хапка. Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.