Традиционна рецепта за боб по мексикански „Чили кон карне“ (толкова вкусен не сте яли)

1
1549

Този боб по мексикански е доста по-различен от нашенския, който също е чудесен

Кой не обича един хубав, горещ нашенски боб?! Днес обаче ще ви предложим една доста по-различна рецепта, която по нищо не отстъпва на вкусовите качества на родната.

Да, патриоти сме, но фактите са си факти и не могат да се отрекат. Както и невероятния вкус и аромат на този боб по мексикански „Чили кон карне“. Не се тревожете, че ще е твърде люто, защото това си зависи изцяло от вас и предпочитанията ви.

боб по мексикански
Страшно апетитен боб по мексикански – става и за супер разядка

Трябват ни 50 грама телешко месо, което е смляно или накълцано на ситно, една глава лук – ситно нарязана, две скилидки счукани чесън, черен пипер, сол, 700 грама домати от консерва, две чаши червен боб, който сме накиснали във вода от предната вечер и половин лъжица чили на прах.

Лукът го запържваме докато омекне в една лъжица олио като го слагаме в по-дълбок тиган или в тенджера. Добавяме после към него телешкото и чесъна, и ги оставяме на среден по сила огън, за да може сместа да започне да покафенява. Чак тогава я овкусяваме с пипера и солта.



Когато е готово, отцеждаме мазнината от пърженото и след това добавяме боба, нарязаните домати и чилито. Бъркаме хубаво, после захлупваме ястието и го оставяме да се вари за още около един час, но вече на по-слаб огън.

Да видите каква разкошотия става това, пръстите ще си оближете. Няма почти нищо общо с родния боб, тъй като вкусът е далеч по-различен, специфичен и много пикантен. Разядка и половина е!

Да не забравим, че ние лично слагаме в него и царевица от консерва, макар да я няма в рецептата. Но пък дава още по-хубав вкус.

Желаем ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. „ДОМАТИТО“ …….Това е каша с БОБ! А като гледам как „шляпаш“ подправките……не ми е ясно това БОБ ли е или БУЛАМАЧ…….

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.