Топ рецепта за различна, но супер вкусна мусака (пръстите да си оближете)

0
494

Лесна, различна и най-важното ултра вкусна става тази мусака

Кой не обича мусака?! Едва ли има такъв българин. Трябва да знаем обаче, че мусаката не е само традиционната с картофи и кайма. Днес ви предлагаме убийствена рецепта за различна мусака, която обаче става муцка – пръстите да си оближете. И е далеч по-диетична от класическата.

Трябват ни три яйца, 250 грама сирене, но може и извара, десет печени чушки – червени, една лъжица кисело мляко, четири стръка магданоз, черен пипер, три лъжици олио, един по-голям домат.

мусака
Непременно я пробвайте някой път, чудна мусака става

Чушките ги обелваме и ги нарязваме на парченца. Яйцата разбиваме и към тях прибавяме сиренето, което сме натрошили на ситно, киселото мляко, накълцания магданоз и черния пипер.

Взимаме една малка тавичка и я намазваме с олио, а после подреждаме в нея половината от чушките. Над тях изсипваме половината от сместа със сиренето и яйцата. После пак повтаряме като нареждаме чушки и пак върху тях слагаме от сместа. Трябва и да завършим с нея.



Най-отгоре довършваме като нареждаме от нарязания домат на колелца и поръсваме останалата част от олиото. Слагаме да се пече във фурната, която е загрята на 220 градуса за около двадесетина минути, докато се зачерви апетитно.

Става още по-хубаво, ако накрая ръснете и малко настърган кашкавал и го оставите да се разтопи за пет-шест минути.

С тези продукти става мусака горе-долу за четири порции, които може да сервирате, както топли, така и студени. Това е едно отлично ястие, но и супер предястие – в зависимост как го предпочитате вие.

Пожелаваме ви чудесен апетит и да си го изядете с огромна наслада!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.