Англичани луднаха по лековити скали (Купуват къщи до чародейните камъни)

0
767

Тези скали доказано лекуват

Скалите лекуват и това природно чудо е проверено и изпитано в годините. Намира се у нас, земя населена с много неизвестни и лековити места. Тези скали са разположени на 46 км от Ямбол и за още по-точен ориентир, на около 12 км от Манастирските възвишения, в края на село Скалица. Скалите са като побити на равното поле. Според една от легендите те са се образували в резултат на изригнал преди много години вулкан. Друга версия разказвана от местните жители е, че това са Божии порти. Ако се вярва на легендата, това място е портал между небето и земята, затова има чудодейната сила да лекува.

Селяните не помнят кой от техните прадеди е казал, че тези скали лекуват. Но напливът е огромен. За чудото са разбрали и англичани, които като полудели купували къщи в малкото селце и околните селища. При чудодейните скали винаги е пълно с народ, които идват не само от околните градове, но и от цялата страна, дори опъват палатки през топлите дни.

Скалите край село Скалица лекуват
Скалите край село Скалица лекуват

Жителите на селото се надяват скалите не само да оправят здравето, но и живота им, ако мястото бъде обявено за културно средище.

А примерите, че болните стават на крака са хиляди. Всеки, легнал в скалата Бабино коритце намира лек. Скалното образование лекува дископатии, ставни болести, ревматизъм. До него е камъкът, който местните наричат гинекологичен стол. Колко двойки са се сдобили с рожби, щом са седнали за 10-15 минути на него, твърдят жителите на Скалица.



Хипертоници, застанали между двата камъка свалят кръвното, без хапчета. Сърдечно болни също намират лек за болестта си там. „Не мога да дам обяснение на чудото, но това е истината. Пациенти, с високо кръвно от години свалят кръвното за много кратко време, без никакви медикаменти. Другата болест, на която повлияват камъните е дископатията, с очите съм го виждала”, твърди и местната фелдшерка.

Много от хората в селото, а и от околните селища са категорични, че няколко минути върху камъка ги зареждат с тонус, енергия и кара болестите да стоят далеч от тях за дълго време.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.