Пръстите ще си оближете с тази вкусотия (лесна рецепта за всеки ден)

1
912

Невероятна вкусотия става това ястие, което сме кръстили огретен с наденица

Кръстили сме го огретен с наденица, но може да го наричате запеканка, или просто вкусотия, защото точно такова става. Рецептата му е много лесна и бърза, затова е подходяща за всеки ден.

Трябват ни три яйца, три чаши мляко, една лъжица наситнена прясна мащерка, две лъжички сол, черен пипер, една лъжичка зехтин, един килограм нарязани картофи, 600 грама суров суджук или наденица, нарязани на кръгчета, 300 грама настърган кашкавал и четвърт чаша настърган пармезан.

вкусотия
Голяма вкусотия, подходяща за всеки ден, защото се прави много лесно

Загряваме фурната на около 200 градуса, а тавата я намасляваме. Яйцата ги разбиваме с мащерката, черния пипер и солта. Взимаме после тавата и в нея нареждаме един пласт от картофите. След това поставяме пласт от колбаса и поръсваме с половината от пармезана и кашкавал.

Отгоре сипваме и една трета от сместа с яйцата. Повтаряме цялата тази процедура с пластовете, докато не свършат продуктите, а за най-отгоре оставяме яйчената смес.



Пъхаме във фурната и печем за около един час ястието като проверяваме дали е готово. Ако трябва, може и да го покрием с фолио за печене, но това си е по лична преценка и вкус. След като проверим с вилица дали картофите са готови, сваляме ястието от печката и го сервираме още топло.

Този огретен става много вкусен и доста по-различен от стандартния, което го прави и двойно по-апетитен. Няма да съжалявате, ако го опитате – страшно богат на вкусни продукти е и съчетанието им е просто малка фантазия.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.