Неочаквана оставка в МС днес разтърси правителството

0
290

На политическата сцена у нас се случват неочаквани събития, след като днес беше депозирана оставка в деловодството на МС

Ще гледаме, за да видим какви нови рокади ще се случат в държавния апарат.

БСП проведе конгрес и избра Корнелия Нинова за нов председател.

Днес министър Ивайло Калфин депозира своята оставка в деловодството на МС по искане на ПП „АБВ“, чиито член е министърът.

Причината за оставката е ясна – „АБВ“ отказа подкрепа на ГЕРБ, излезе от коалицията  и след този акт министърът на труда и на социалната политика трябваше да връчи своята оставка.Днес премиерът Бойко Борисов и Ивайло Калфин проведоха разговори на високо равнище.

оставка
Днес министър Калфин подаде оставка, защото ПП „АБВ“ отказа подкрепа на ГЕРБ

Калфин каза, че през времето, докато е бил министър в кабинета на Борисов е работил изцяло за интересите на българските граждани.

Той благодари на премиера Борисов за възможността да бъде министър, както и на всички министри от кабинета за колегиалното отношение.

Българи коментират, че решението на ПП „АБВ“ е да се коалира с БСП и по този начин като коалиция да излъчат общ кандидат за предстоящите президентски избори.

Спорно е мнението дали и „Движение 21“ на Татяна Дончева ще бъде привлечено към БСП, но не са малко коментаторите, че точно това ще се случи.

Изглежда тенденцията е отново на българската политическа сцена да се оформят 3 водещи партии – ГЕРБ, БСП и ДПС.

 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.