Така се прави фантастичен и лесен мус със сирене (бърза рецепта)

0
744

Този мус със сирене ще ви изненада с уникалния си вкус

Предлагаме ви една рецепта за разкошен десерт – мус със сирене. Ако не сте опитвали нещо такова, хич не му се чудете, защото ще ви смае. Става уникално вкусно и се прави повече от лесно.

Трябват ни 200 грама обезсолено сирене, 150 грама захар, две яйца, 100 грама сметана, 100 грама шоколад, две ванилии.

мус
Удивителен и бърз мус със сирене – вкусът му ще ви шашне

Първо трябва да вземем сиренето и да го намачкаме, ама много хубаво, за да се получи напълно гладка маса/консистенция. Чак след това към него добавяме и захарта, жълтъците от яйцата и ванилията.

Белтъците от яйцата ги разбиваме на сняг и ги добавяме към вече получената смес заедно с разбитата сметана. Трябва да ни се получи един вкусен и пухкав крем, който после разсипваме в купички по избор и поръсваме отгоре обилно с настъргания шоколад.



Всичко вече е съвсем готово, така че можем да слагаме купичките в хладилника и да ги оставим да престоят там, докато мусът се охлади добре. Не бързайте да го вадите, а проверете дали е изстуден, защото тогава става сто пъти по-вкусен.

Съветваме ви задължително да пробвате този мус. Първо, защото се прави толкова лесно и бързо, че няма да се усетите, кога сте го стретнали. И второ, защото става наистина уникално вкусен десерт.

Различен е от обикновените сладкиши и кексове, които въртим в домовете си, а семейството ви определено ще остане очаровано – особено децата.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.