Соня Йончева – българката, в която се влюби цял свят

0
540

Прелестната Соня Йончева се превърна в истинска сензация на световните медии с уникалния си талант

Една млада и изключително красива българка накара целия свят да се влюби в нея. Това е чаровната Соня Йончева, която с невероятния си талант и глас ще се превърне в звездата на „Метрополитън Опера” в Ню Йорк. Тя изпълнява по уникален начин ролята на Мими от операта „Бохеми” на Пучини и с това ще спечели сърцата на световната сцена, категорични са специалисти.

В чест на това прелестно изпълнение на Соня Йончева, престижното издание „Ню Йорк Таймс” отделя цяла страница, за да разкаже повече за широката общественост за тази необикновена българка, която прославя страната ни зад океана.

sonja
Соня Йончева
sonja-plasido
Пласидо Доминго и Соня Йончева

В своето интервю, младата Соня споделя, че за ролята на Мими всичко се е получило по изключително спонтанен начин. Едно телефонно обаждане с примамливото предложение и един бърз отговор „да” са станали предисторията на това незабравимо приключение.

Соня Йончева приема това предложение за участие в операта на Пучини едва 5 седмици след като е дала живот на първородната си рожба. Младата майка дори и не се притеснила, че с толкова малко бебенце ще трябва да лети до Америка, а бързо уредила документите на малкия й син – Матео.



Нощем, докато детето заспивало на гърдите й след кърмене, майката си учела партитурите за ролята на Мими.

Водещи критици на голямата оперна сцена изказват своето преклонение пред невероятния талант и глас на младата българка. Във в. „Гардиън” описват родното ни момиче като една бъдеща ярка звезда.

А коя всъщност е Соня Йончева? Тази красива млада българка е родена в Пловдив, през 1981 година. Именно в родния си град завършва класа на Нели Койчева с оперно пеене и пиано. По-късно се дипломира с класическо пеене в Музикалната консерватория в Женева. Тя попада в класа на Даниел Борст, а по време на следването си е отличена с изключително престижния приз на града.

Соня Йончева е поредно доказателство, че в България се раждат много талантливи хора, целунати от Господ и дарени с уникални дарби.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.