Такава вкусотия не сте яли – вижте само какви чудеса съдържа! (чудна рецепта)

0
452

Тази вкусотия е перфектна за вечеря и дори за посрещане на гости

Предлагаме ви една рецепта за уникална вкусотия, каквато надали сте си правили. Съдържа страхотни продукти и става много апетитна, плюс това се прави и повече от лесно.

Трябват ни четири свински шницела, три големи картофа, половин чаша прясно мляко, две лъжици масло, половин чаша с нарязани гъби, едно яйце, една чаша с настърган кашкавал, четири парчета бекон – нарязан на тънко, една чашка олио, черен пипер и сол на вкус.

вкусотия
Чудна вкусотия и много различна, а се прави лесно като детска игра

Първо сваряваме картофите за около половин час в подсолена вода. Оставяме ги да изстинат малко, а после ги белим и ги смачкваме на пюре. Поставяме ги в една голяма чиния.

Свинските шницели ги поръсваме с черния пипер и солта. Маслото го затопляме в една тенджера и в него после слагаме нарязания на ситно бекон и картофеното пюре. Бъркаме хубаво и добавяме след това яйцето, прясното мляко, нарязаните гъби и настъргания кашкавал. Пак разбъркваме всичко хубаво.



Взимаме шницелите и ги разстиламе като върху всеки един от тях поставяме по три или четири лъжици от готовата вече смес. Накрая ги навиваме на руло и ги захващаме с готварски клечки или клечки за зъби, за да не се развият и развалят при готвенето.

Готовите и навити вече шницели ги слагаме в една тава, която преди това сме намаслили с олио, пъхаме ги във фурната и ги печем на температура от 180 градуса. От време на време ги обръщаме, за да се запекат равномерно и от двете страни.

Тази вкусотия е наистина удивителна и много различна от нещата, които сме свикнали да си правим и да хапваме. Затова обикновено се превръща в любима на всеки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.