Така се прави чудният телешки шиш кебап (супер рецепта)

0
578

Този телешки шиш кебап става уникален и не е никак сложен за приготвяне

Предлагаме ви една любима наша рецепта за уникалния телешки шиш кебап. Той се прави лесно и не е нужно да сте виртуоз в кухнята. А гарниран със свежа салата или с каквото друго ви харесва, е просто малка фантазия.

кебап
Невероятен и лесен телешки шиш кебап

Трябват ни 400 грама смляно телешко месо, 400 грама обезкостени телешки ребра и нарязано на ситно месото от тях, осем големи и почистени кралски скариди, една лъжичка млян кимион, една глава настърган червен лук, четири намачкани скилидки чесън, половин лъжичка с лют червен пипер, половин лъжичка нарязан пресен кориандър, две лъжици зехтин.

Първо трябва да смесим телешкото месо заедно с останалите съставки и да ги омесим много хубаво, за да се получи съвсем хомогенна и гладка смес.

След това тази смес я разделяме на 12 части, които трябва да са равни, за да може от всяка една от тях да се оформят кебапчета. Като ги оформим, леко ги сплескваме отгоре, за да станат плоски, а не издути като класическите.



Така оформеното вече месо го набождаме внимателно на всеки шиш и оставяме шешчетата да престоят в камерата на хладилника за около три минутки – леко ще се стегнат, което е важно.

Накрая ги вадим от камерата или фризера и директно ги мятаме върху загрятата вече скара. Печем ги за по около пет-шест минутки от всяка страна. Сервираме ги със свежа салата и става нещо просто незабравимо на вкус.

Тези телешки шиш кепаби са истинско угощение и празник за небцето, а и се правят толкова лесно и приятно, че не изискват никакви дипломи по готварство.

Пожелаваме ви да си ги изядете с наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.