Направете си най-крехкото пиле по специална рецепта (месото става удивително)

0
411

Това пиле с мед и лимон, гарнирано с тези картофки, е истинско изкушение

Предлагаме ви една рецепта за най-крехкото пиле, което се приготвя с мед и лимон, а за гарнитура има разкошни картофки. Просто фантастично става.

пиле
Гарнирано с картофи, това пиле е просто вкусотия

Трябват ни три пилешки бутчета, два лимона, две скилидки чесън, една лъжичка мащерка, три лъжици мед, една лъжица с кафява захар, една лъжичка със зеленчукова подправка, малко червен пипер, черен пипер и сол на вкус, две щипки сух розмарин, 70 грама зехтин, 500 грама картофи.

Първо трябва да почистим пилешкото месо и да го подправим с черния пипер и солта. След това почистваме картофите и ги нарязваме на средни по големина парчета.

В една отделна купа смесваме всички посочени подправки, заедно със зехтина, счукания на ситно чесън и меда. Прибавяме вътре и сока от един лимон, а след това разбъркваме хубаво, за да се получи напълно единна смес.



Взимаме една тавичка и поставяме в нея месото, а около него нареждаме картофите. Слагаме и няколко тънки нарязани парчета от другия лимон в тавата. Отгоре цялото това нещо го поръсваме обилно с овкусената и готова вече смес, а малка част от нея си я заделяме настрани.

Накрая покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме да се пече във фурната за около един час, но на температура от не повече от 170 градуса.

След това вадим тавата, махаме фолиото и поливаме нашата вкусотия с останалата част от сместа с подправките. Връщаме обратно за още около 15-ина минути във фурната и сме съвсем готови за консумация.

По желание, готовото вече ястие, може да поръсите с накълцан на ситно пресен магданоз – става нещо невероятно сочно, крехко и вкусно.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромна наслада и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.