Тези няколко съвета ще ви помогнат да отличите истинския зехтин от фалшивия

0
535

Спрете да плащате за фалшиви продукти

Може би на всеки от вас се е случвало да плати за висококачествен зехтин, а вместо това да получи фалшив.

зехтин
Спрете да плащате за фалшиви продукти

Със съветите, които ще ви дадем, занапред ще можете да разпознавате добрия зехтин.
По този начин при следващото си пазаруване, ще сте наясно дали сте платили за истински зехтин или отново са се опитали да ви измамят.

Зехтинът от Средиземноморието, който неслучайно наричат „течно злато“, крие изключително много тайни.
Вероятно знаете, че мнозина от специалистите по здравословно хранене го посочват като супер храна, която поддържа здравето в добра форма.

В същото време той има огромен принос и за добрия външен вид, тъй като е влаган в множество козметични продукти и процедури.
Факт е обаче, че за да бъде извлечена максимална полза от този продукт, той трябва да е висококачествен.За съжаление немалка част от течното злато, което се предлага в търговската мрежа, е фалшиво.
Експертите съветват винаги да обръщате сериозно внимание на етикета на бутилката, макар че често пъти той също е подвеждащ.

Ако се научите да разпознавате висококачествения зехтин, занапред няма да ви се налага да плащате повече за фалшиви продукти.
Специалистите посочват, че висококачественият зехтин, задължително трябва да е студено пресован.

Когато зехтинът е студено пресован, можете да извлечете максимална полза от продукта. В такива случаи на етикета му е отбелязано, че е Екстра Върджин. Освен това студено пресованото маслиново олио задължително има маркировката D.O.P. Това означава, че произходът на продукта е гарантиран.

Освен това е гарантирано, че маслините, които са използвани за производството му, също са висококачествени. Те се отглеждат само в няколко региона по света. Сами се досещате, че подобен продукт не може да бъде купен евтино.

Качественият зехтин е истинска радост за гастрономите и майстор готвачите. Причината за това е, че неговото качество се подлага на непрестанни проверки. Освен това е произведен по най-високите стандарти.

Може би ви се е случвало да си зададете въпроса каква е разликата между Екстра Върджин зехтина и салатния зехтин.
Разликата е в това, че при Екстра Върджин зехтина, са запазени всички полезни свойства на зрелите маслинови плодове. В това число и характерния им вкус и аромат.

Освен това мастните киселини в този вид зехтин наподобяват до голяма степен на тези в майчиното мляко.
Можете лесно да разпознаете Екстра Върджин зехтина като го сложите на студено. Ако не е фалшив, той веднага ще се сгъсти, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.