Натурални средства за предпазване от комари (II част)

В следващите редове ще ви запознаем и с останалите изпитани натурални средства, които ще държат досадните комари далеч от вас.

0
563

Всяко едно от тези средства действа безотказно

 

комари
Всяко едно от тези средства действа безотказно

В първата част на този материал ви запознахме с някои от натуралните средства за защита от комари.

В следващите редове ще ви запознаем и с останалите изпитани натурални средства, които ще държат досадните комари далеч от вас.

Ето ги и тях:

Бял равнец
Много добре би било, ако засадите в близост до къщата или най-добре под прозорците си, бял равнец. Той не само е изключително ароматен и бихте могли да си правите чай против кашлица от него, а и ще държи далеч досадните комари. Наберете си букет от клонките му (дори и нецъфтящи) и го сложете в стаята си. Можете да сте абсолютно сигурни, че атмосферата в стаята ще е непоносима за комарите.



Лайка
Старо народно и изпитано природно средство срещу комарите, е употребата на лайка. За да извлечете максимален ефект, трябва да си осигурите персийска, кавказка или къдроглава лайка. Дори и сухите съцветия, стебла и листа от изброените видове лайка засягат нервните клетки на комарите. Достатъчно е да си направите няколко букета от изброените видове лайка и да ги разположите в помещенията на дома ви. Комарите няма дори да си помислят да припарят до вас.

Можете да сте сигурни, че ще държат кръвосмучещите гадини далеч от вас

Отвара от житни треви
В древни времена, за да се предпазят от кръвосмучещите гадини, хората са правили отвари от пшеничната трева. Тя е един от най-разпространените плевели. Достатъчно е към литър и половина вряща вода да добавите няколко нарязани стръка от тази трева. Оставете сместа да се вари, докато получите бледо жълт цвят. След това измийте лицето и тялото си с тази отвара и можете да сте сигурни, че комарите няма да припарят до вас.

Хвойна
Ако сте решили да излезете на пикник сред природата и смятате да си запалите огън, то хвойната е вашето решение срещу комари. Достатъчно е да хвърлите в огнището няколко клонки от нея и комарите ще стоят далеч от вас.

Ванилия
Сместа от ванилия и бебешки крем в съотношение 1:10 е отлично средство за предпазване от комари. Намажете с тази смес всички открити части, които могат да попаднат под прицела на комарите и можете да сте сигурни, че сте защитени.

Добър вариант е да разредите малко ванилия във вода и да напръскате с този разтвор откритите части от тялото и дрехите ви. Колкото и апетитна хапка да сте за досадните комари, можете да сте сигурни, че няма дори да ви доближат.

Листа от домати
Ако на перваза на прозореца си засеете малка саксия с домати, можете да сте сигурни, че комарите ще странят от вас. Същата работа вършат и откъснати доматени листа, разпръснати из стаята, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.