Няколко полезни приложения на микровълновата

0
702

Ще са ви от огромна полза в кухнята

 

микровълновата
Ще са ви от огромна полза в кухнята

Оказва се, че микровълновата е не само изключително удобна за бързо претопляне на храната, а може да се използва за още редица неща.

В следващите редове ще ви разкрием за още няколко полезни приложения на микровълновата, които несъмнено ще са ви от голяма полза.

Микровълновата е един от незаменимите уреди в забързаното ни ежедневие. Тя не само ще претопли яденето, а може да размрази нещо от фризера, че дори и да сготви някое вкусно ястие със светкавична скорост.

Всеизвестен обаче е фактът, че човешкият гений няма граници. Ще ви разкрием някои интересни приложения на микровълновата, за които вероятно не сте подозирали. Тук е мястото да ви предупредим, че тя е способна на невероятни неща.



Ето за какво още можете да използвате микровълновата:

Ако сте сред милионите почитатели на кафе и го обичате с невероятна пяна, то микровълновата е вашият помощник. Истината е, че ако разполагате с микровълнова под ръка, не се нуждаете от кафе машина. Достатъчно е да налеете в стъклен буркан с капак малко мляко и да го разклатите енергично. След това сложете буркана в микровълновата за 30 секунди. Ще получите невероятна пяна.

Ще се изненадате колко много ползи можете да извлечете от този уред

На всяка домакиня се е налагало да бели по повече чесън. Несъмнено това е доста досадно занимание, а като добавим и факта, че понякога люспите се отделят доста трудно, става истинско мъчение. Е, забравете за това! Достатъчно е да поставите главата чесън в микровълновата и да я включите за 15 секунди. След това обелките ще падат само с едно движение.

Едва ли има някой, който да не обича картофения чипс. Разбира се също така всеки е наясно с факта, че той не е сред полезните храни. Въпреки това бихте могли да се глезите понякога с него. Най-добре е да си го приготвите у дома. За целта нарежете картофите на тънки филийки.

Наредете ги върху чиния, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия. Поръсете ги с малко мазнина и сол, по желание можете да добавите и други подправки. Сложете ги в микровълновата и я включете на три минути. След това извадете чипса, обърнете го и го върнете за още три минути.

Беленето на доматите понякога е истинско предизвикателство. С този трик обаче то ще се превърне в детска игра.
Едва ли има домакиня, която да не знае, че за да се обелят по-бързо и лесно доматите, трябва да се потопят за малко във вряла вода. Всъщност можете да улесните значително тази процедура като направите разрез върху тях ги сложите за 15-20 секунди в микровълновата.

Освен това можете да я използвате за стерилизиране на буркани или пък за приготвянето на зеленчуци на пара, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.