Няколко съвета, които ще удължат живота на матрака ви

0
376

Не пускайте домашните си любимци на него

Тези няколко съвета ще ви помогнат да удължите живота на матрака си.

матрака
Не пускайте домашните си любимци на него

Разбира се, колкото и невероятно да ви звучи съществуват доста начини за удължаване живота на матрака. За никого не е тайна, че той трябва да бъде почистван редовно, за да избегнете всевъзможните видове акари и различни паразити.

Ето и изпитаните съвети, благодарение на които ще удължите живота на матрака си:

Макар мнозина да подценяват този съвет, той е от особена важност за матрака ви.
Специалистите съветват в никакъв случай да не допускате домашните ви любимци да се качват на него. Спазвайте този съвет, ако искате да го запазите за по-дълго време. Преобладаваща част от домашните любимци са с остри нокти. По този начин те могат да наранят горния слой и дори да го разкъсат. Това не е толкова фатално, но пък се създава предпоставка за нахлуването на външни елементи във вътрешността му.



Безспорно едни от най-големите вредители на съня в глобален мащаб са дървениците. Освен това те са доста опасни гадини не само за децата, а и за по-възрастните. Те са способни да унищожат изцяло матрака ви отвътре и да създадат предпоставки да изгуби формата си.

Грижете се за чистотата на матрака. Това не означава само, че трябва да го почиствате редовно.
Мнозина си позволяват да закусват в леглото или пък да похапват чипс или други лакомства, докато гледат филм. Имайте предвид, че буболечките и различните видове паразити само това чакат. Това създава идеална предпоставка за развъждането им. В този ред на мисли, колкото по-рядко си позволявате тази екстра, толкова по-добре. Освен това трябва да почиствате редовно след това, за да не си навлечете проблеми.

Не позволявайте на малчуганите ви да скачат по матрака. Намерете друг подходящ терен, на който децата да изразходват енергията си, ако искате той да запази здравината си. Той определено не е направен за подскачане.

От време на време го изкарвайте на слънце и на проветриво място. Това е много важно условие за премахването на различните микробни елементи.

На всеки шест месеца обръщайте матрака на обратно. Съвсем нормално е за този период от време върху него да се натрупа мръсотия. Ако през този период не ви е останало време да го почистите както трябва, завъртането му също ще свърши работа до известна степен.

Употребата на топ матрак е отличен начин за освежаване на леглото ви. С него определено ще улесните почистването му, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.