Самодиви нападнаха Еленския Балкан: Хора ослепяват! (Още за ужаса)

0
414

Самодиви нападнаха Еленския Балкан

Самодивите шътат из Балкана в Еленския дял на планината. Митичните създания ослепяват всеки, който наруши спокойствието им нощем.

самодиви
Самодиви сеят ужас в Еленския Балкан

Това признават балканджиите и то с огромен страх. Те разказват как залоствали вратите си и не си показвали навън нощем и носа.

Защото се притеснявали, че ще ослепеят. И наистина много възрастни жители от тази част на балкана постепенно губели зрението си.

Паниката вече е обзела населението в тази част на планината.



Местните хора са категорични, че гората е пълна с митични създания. И затова залоствали вратите си с няколко катинара вечер.

Жителите в района на Еленския Балкан са повече от категорични, че самодивите наистина ослепяват тези, които нарушават спокойствието им.

Те са убедени ,че горските създания съществуват и затова гледат да не се движат късно вечер в горските масиви или по тъмните улици на селата.

Първите слухове за митичните жени в бели одежди идват още през седемдесетте години на миналия век. Тогава дядо от този район започнал ненадейно да губи зрението си.

Заради което решил да поиска съвет от Ванга и отишъл в Рупите. Петричката врачка веднага по попитала дали не е срещнал самодива.

Думите й го накарали да онемее от ужас. След като преминал шока, овчаря си спомнил, че в една дъждовна вечер видял тайнствена жена да се върти около неговото стадо с овце.

Възрастният мъж изобщо не заподозрял, че това може да е самодива. Овчарят се загледал в белите й дрехи и малко след това се случил ужаса-започнал буквално да ослепява с часове.

След този случай легендата за горските същества не спирала да обикаля селищата и махалите в Еленския Балкан. Най-силно самодивите били усещани от овчарските кучета.

Те се държали много странно вечер, когато чобаните прибирали стадата си. Много често четириногите буквално полудявали.

Дори виели с часове срещу луната, разказват ужасени жителите в Еленския Балкан.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.