Внимание! Ежедневно приемате тази отрова, а тя унищожава костите ви!

0
562

Само една чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар

Истината е, че повечето от вас пият тази отрова ежедневно, без дори да си дават сметка какво си причиняват.

отрова
Само една чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар

При все, че специалистите по здравословно хранене непрекъснато алармират за вредите от консумацията на тази отрова, мнозина продължават да я употребяват ежедневно. Може би се питате за коя от всички храни или напитки става въпрос.

Отговаряме ви веднага – става дума за газираните напитки. Мнозина са наясно, че те са вредни за здравето, но едва ли си дават сметка точно колко. Ето и някои от негативните влияния, които оказва приема на газирана напитка.

Замисляли ли сте се, че дори само една чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар. Ако трябва да го кажем с други думи, то това е максималната дневна дажба от бялата отрова. Това означава, че вие изчерпвате дневния си лимит за прием на захар само с една чаша газирана напитка.



20 минути след приема на газираната напитка глюкозата в кръвта ви вече се е увеличила и принуждава организма да произведе повече инсулин. Едва ли обаче си давате сметка, че този процес води до превръщане на захарта в мазнина в черния дроб. Може би е излишно да споменаваме, че това не е никак добре.

Ако газираната напитка е кола, то 40 минути след приема й, кофеинът, съдържащ се в нея вече се е абсорбирал напълно. Това води до увеличаване на кръвния поток, а черният дроб увеличава производството на кръвна захар. Мозъкът ви е принуден да блокира рецепторите на аденозин хормона, които предотвратяват умората.

45 минути по-късно се увеличава и допаминовата секреция. Това съответно ви кара да се чувствате значително по-свежи и бодри. Този ефект наподобява до голяма степен ефекта от приема на хероин.

50 минути, след като сте приели газираната напитка, тя започва да увеличава храносмилането. Този процес се подпомага от магнезия, калция и фосфорната киселина, съдържащи се в тези напитки. Обикновено този процес е свързан с доста сериозни количества захар която до голяма степен ограничава изхвърлянето на калция чрез уриниране.

Един час по-късно опасните вещества, съдържащи се в газираните напитки започват да разграждат костите. Едва, след като вече са свършили пагубните си действия, се изхвърлят чрез урината.

След повече от час разпределянето на захарта в тялото е в последния си етап.
При все, че чувствате прилив на енергия, настроението ви става доста променливо. Газираните напитки сериозно затрудняват протичането на нормалните процеси в тялото. Не на последно място трябва да знаете, че честият прием на тази отрова може да предизвика диабет, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.