7-годишна ученичка от Индия шокира световната медицина

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

7-годишна ученичка от Ню Делхи в Индия поднесе шокираща медицинска изненада, след като стоматолози се натъкнаха в устата ѝ на цели 202 зъба

До изненадващото откритие в Индия се стига, след като детето започва да се оплаква на родителите си от сериозна зъбна болка, а те на свой ред решават да се обърнат незабавно към специалист. Извършеният медицински преглед показва и точната причина за неприятното състояние на детето – сложна форма на доброкачествен зъбен тумор, наречен одонтома, причиняващ сериозни нарушения в развитието на денталната тъкан.

индия

7-годишна ученичка от Ню Делхи в Индия поднесе шокираща медицинска изненада, след като стоматолози се натъкнаха в устата ѝ на шокиращите 202 зъба

Шокиращият брой израстъци в устата на ученичката от Индия са отстранени по време на двучасова операция, като същевременно хирурзите вземат и някои допълнителни превантивни мерки, за да предпазят венците ѝ от допълнително увреждане, което увеличава общия възстановителен период. По време на самата интервенция е използван специален инструмент за изрязване на костна тъкан, чрез който туморът е отстранен, благодарение на което съседните тъкани и челюстите не са засегнати.

Подобен необичаен случай беше регистриран преди броени месеци в град Мумбай, Индия, където 17-годишен тийнейджър претърпя операция за отстраняване на 132 зъба.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар