7-годишна ученичка от Индия шокира световната медицина

0
379

7-годишна ученичка от Ню Делхи в Индия поднесе шокираща медицинска изненада, след като стоматолози се натъкнаха в устата ѝ на цели 202 зъба

До изненадващото откритие в Индия се стига, след като детето започва да се оплаква на родителите си от сериозна зъбна болка, а те на свой ред решават да се обърнат незабавно към специалист. Извършеният медицински преглед показва и точната причина за неприятното състояние на детето – сложна форма на доброкачествен зъбен тумор, наречен одонтома, причиняващ сериозни нарушения в развитието на денталната тъкан.

индия
7-годишна ученичка от Ню Делхи в Индия поднесе шокираща медицинска изненада, след като стоматолози се натъкнаха в устата ѝ на шокиращите 202 зъба

Шокиращият брой израстъци в устата на ученичката от Индия са отстранени по време на двучасова операция, като същевременно хирурзите вземат и някои допълнителни превантивни мерки, за да предпазят венците ѝ от допълнително увреждане, което увеличава общия възстановителен период. По време на самата интервенция е използван специален инструмент за изрязване на костна тъкан, чрез който туморът е отстранен, благодарение на което съседните тъкани и челюстите не са засегнати.

Подобен необичаен случай беше регистриран преди броени месеци в град Мумбай, Индия, където 17-годишен тийнейджър претърпя операция за отстраняване на 132 зъба.

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.