Няма да се сетите от какво е приготвена тази вкусотия – става фантастично!

0
330

Невероятна вкусотия е това ястие, а и доста нетрадиционно

Предлагаме ви рецептата за една убийствена вкусотия, която едва ли сте яли. Просто е много различна от традиционните неща, които приготвяме обикновено, но е ултра вкусно. И се прави лесно и експедитивно.

вкусотия
Невероятна и много различна вкусотия, от която ще останете просто очаровани

Трябват ни 300 грама пилешко филе, 550 грама почистена тиква, 180 грама лук, две скилидки чесън, една лъжица нарязан на ситно босилек, един дафинов лист, една лъжичка целина, сол на вкус, една чаша с прясно мляко.

Много лесно и бързо се прави това вкусно ястие. Трябва първо да вземем пилешкото филе и да го накиснем в млякото. Тиквата от своя страна я нарязваме на едро и я сваряваме, докато стане готова съвсем.

Лука и чесъна ги наситняваме хубаво и ги запържваме после като заливаме с малко от водата от сварената тиква. Прибавяме и дафиновия лист, а после задушаваме до готовност.



Накрая прибавяме и сварената вече тиква, но без водата, също добавете и солта, босилека и целината. Гответе за минута. След това оставете да се охлади малко и после хубаво пасирайте.

Извадете от млякото накиснатото пилешко месо и го запържете, докато стане готово и от двете му страни. А накрая го сервирайте с пюрето от тиквата и се насладете на наистина уникалния им вкус.

Тази комбинация си върви изключително много като няма човек, на когото не се е харесала. Другото, което е важно за тази рецепта е, че спокойно може да дадете тази вкусотия и на деца на вече една годинка.

Пожелаваме ви да си хапнете това ястие с огромен апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.