Не е за вярване: С тези обикновени упражнения се спасявате от кръвно, рак и диабет!

0
309

Няколко обикновени упражнения на ден ни спасяват от страшни болести

С тези обикновени, на пръв поглед, упражнения се спасявате от много страшни болести. Всекидневните занимания с градинарство, както и с почистване на дома ни с прахосмукачка може да ни избави от пет смъртоносни болести, цитират авторитетни западни издания.

Сред леките физически упражнения е и работата в градината
Сред леките физически упражнения е и работата в градината

Няколко обикновени и леки физически натоварвания могат да ни спасят от тежки болести, бич на съвремието ни като хипертония, рак на дебелото черво, диабет, рак на гърдата и сърдечно-съдови заболявания.

Полезните физически дейности включват изкачване на стълби, кратко бягане, нормално ходене, каране на велосипед. Общата физическа активност трябва да е от пет до седем пъти по-висока от препоръчаната от Световната здравна организация (СЗО). СЗО препоръчва, за да бъдем в добро здравословно състояние, да ходят сто и петдесет минути енергично ходене или седемдесет и пет минути бягане за седмица.

Според изследване на западни специалисти на седмица е необходимо да изпълните между три хиляди и четири хиляди метаболитен еквивалент за една седмица.
Този еквивалент се постига като за седмицата изпълняваме следните обикновени физически упражнения.



Такива са например да изкачвате десетина минути стълбите, или да чистите петнадесет минути прахосмукачка.Тези елементарни физически упражнения имат невероятен ефект върху вашия организъм. Тях може да вършите, дори да сте скаран с физическите упражнения, да ви мързи да тренирате или да се потите във фитнес залата, или пък да правите обиколки из парка.

Необходимото количество движение може да постигнете също, ако за седем дни по двадесетина минути се занимавате в градината си или бягате също двадесетина минути. Ще се чувствате физически здрави, ако само двадесет и пет минути през седмицата ходите или карате колело. Разделено на дни това е невероятно малко и кратко като физически упражнения.

До такъв извод в изследването си са стигнали учени от Америка и Австралия. За постигане на тези резултати са правени проучвания в периода от 1980 до 2016 година.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.