Така се прави най-крехкото свинско в специален сос (само за 40 минути)

0
1274

Това свинско месо става по-крехко отколкото можете да си представите

Предлагаме ви една рецепта за убийствено крехко свинско месо, което се топи в устата и се прави с удивително разяждащ специален сос. Не го пропускайте, за да не съжалявате, че не сте опитали тази вкусотия.

свинско
Уникално крехко и сочно става това свинско месо

Трябват ни два килограма свински пържоли, а за маринатата, която е и тайната им, са нужни половин чаша соев сос, щипка лют червен пипер, две лъжици лимонов сок, една лъжица горчица.

Тези свински карета си имат и глазура, която се състои от 100 грама мед, една глава нарязан на ситно лук, 100 грама кетчуп, една люта чушка, една скилидка чесън, две лъжици винен оцет, сол на вкус.

Правят се много лесно, за има-няма 40 минути. Първо трябва да си начукаме хубаво пържолите, за да станат колкото се може по-крехки, а после да ги мариноваме със смесените продукти за маринатата.



Ако нямате време, оставете ги да постоят за малко в маринатата, но ако имате и ако искате да спазите правилото, то ги оставете да престоят в маринатата цялата нощ.

После си правим глазурата за това крехко свинско месце като хубаво разбъркваме меда, заедно с кетчупа и нарязаните на ситно зеленчуци. Тази глазура трябва да я кипнем и да я готвим на много слаб огън, докато се сгъсти сосът.

След това взимаме месото и го изпичаме на скарата, а ако искаме да е още по-крехко, го пъхаме директно във фурната. Внимаваме да не е на твърде висока температура и в двата случая.

Подправяме си го на вкус и чак, когато е вече готово за хапване, обилно го намазваме с апетитната и разяждаща глазура. Става нещо уникално вкусно и така крехко, че месото се разпада само на вилицата и не ни трябва нож за рязане.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.