Така се прави вкусна, лесна и красива Шарлота с плодове

0
570

Тази Шарлота с плодове е истинско изкушение

Предлагаме ви една чудна рецепта за Шарлота с плодове, която спокойно може да се нареди сред цариците на десертите. Прави се лесно и много приятно.

шарлота с плодове
Чудно вкусна и лесна Шарлота с плодове

Трябват ни един пакет с бишкоти, а за крема на шарлотата са ни нужни 300 грама сметана, 100 грама пудра захар, 500 грама сирене Филаделфия, един пакет ванилия, 500 грама ягоди, малини или какъвто предпочитате друг вид плод.

Първо взимаме един съд и поставяме в него сиренето Филаделфия, заедно с пудрата захар, ванилията, сметаната и ги разбиваме заедно много хубаво, за да се получи еднородна смес.

Взимаме след това една форма за торта, която се отваря отстрани и поставяме в нея оризова хартия. После изсипваме вътре половината от направената вече смес.



Поставяме един ред легнали бишкоти, след което изливаме отново втората смес и нареждаме върху нея отново бишкотите. Това е цялата хамалогия, след което си оставяме вкусната шарлота да престои и да се стегне хубаво в хладилника.

Трябва да престои там поне 3-4, а може и повече часове, за да стегне парфектно. Чак след това изваждаме шарлотата от формата за торта и я поставяме в подходяща за целта чиния или поднос. Махаме и оризовата хартия.

Последното, което правим, е да я наредим цялата с бишкоти отстрани. После добре измиваме плодовете и я поръсваме обилно с тях отгоре. Може отново да я върнете за малко в хладилника или направо да си я подкарате, както си знаете.

Тази лесна шарлота е невероятно вкусна и просто страхотен десерт, който е много подходящ и за празници и специални поводи с гости и приятели.

Пожелаваме ви да си я изядете с наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.