Така се прави скоростно суфле от домати с вкусна плънка (само за 45 минути)

0
307

Това суфле от домати ще шашне всеки, който го опита – разкошно става

Предлагаме ви рецептата за вкусно и скоростно суфле от домати, което се прави само за някакви си 45 минути. Не пропускайте да смаете гостите и домочадието си с него.

суфле
Бързо и чудно суфле от домати с апетитна плънка

Трябват ни осем едри домата, 60 грама краве масло, четири картофа, четири лъжици сметана, 150 грама сирене, осем яйца, червен пипер, кимион, сол на вкус.

Първо обелваме картофите и ги варим в подсолена вода на пара, а после ги смачкваме заедно със сметаната. Отрязваме на доматите капачетата и издълбаваме вътрешността им.

На ренде си настъргваме сиренето и го свесваме с червения пипер и кимиона. Пълним после доматите със сиренето и ги нареждаме в една тавичка, която сме намазали обилно с мазнина.



Отделяме белтъците на яйцата от жълтъците едно по едно и във всеки от доматите се пуска по един жълтък, но от ниско, за да не се разтече и разлее извън тях. Белтъците пък ги разбиваме с две капки оцет и щипка сол на сняг.

След това ги прибавяме към изстиналото пюре от картофите, а сместа я изсипваме около доматите в тавичката. Слагаме и няколко бучки масълце върху нея.

Накрая поставяме ястието във фурната, за да се запече за около 15 минути на средна температура. Идеално става, ако поднесем готовата вкусотия със салата от печени пиперки.

Не пропускайте тази рецепта, защото ще видите колко апетитна и различна става. Перфектно е и за поднасяне на гости по специален повод, като може да сте сигурни, че ще ви поздравят за идеята.

Пожелаваме ви да си хапнете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.