Подготовката за зимните гуми започна (ето колко ще ви струват)

0
263

След като приключите с приготвяне на зимнината, започнете да подготвяте и лекия автомобил за зимата. Трябва да смените летните  със зимни гуми

Преди две години премиерът Борисов попадна в задръстване през зимата, заради леки автомобили, които се движат с летни гуми, зимните гуми станаха задължителни.

зимни гуми
Започнете да се подготвяте за смяна на летните със зимни гуми

Служителите на КАТ проверяваха дали са сменени зимните гуми още в края на миналата есен и при проверки през цялата зима. Също така мереха и дълбочината на грайферите.

Тази година положението няма да бъде по-различно.

Имате време да направите разчет на своите финанси, за да подготвите леките си автомобили за зимата.



Според проучване на в. Труд в София, цените за един комплект със зимни гуми започва от 400 и стига до 1000 лева. Цената е за 4-те гуми с размер 16 цола.

На пазара вече са се появили сръбски гуми с размер 205/55/16. Тяхната цена е 106 лева. За момента това е най-евтината цена, коментират запознати.

След това се появява цена от 137 лева. За луксозните возила цената на гума варира около 240 лева, а за четирите трябва да нагласите около 1000 лева.

На българския пазар могат да бъдат намерени зимни гуми втора употреба. Най-ниската цена за тях е 20 лева. Има и малко по-скъпи, в зависимост от степента на тяхното износване.

Експертите съветват да не поемате такъв риск, особено ако живеете на труднопроходими места,  където снеговалежите са обилни или ако пътувате постоянно на дълъг път.

Ако можете сами да смените летните със зимните гуми, добре.

Ако не можете да се справите с тази задача, трябва да го направите в сервиз.

Смаяната на гуми включва следните действия – сваляне на летните гуми, поставяне на новите, монтаж и баланс. За среден клас автомобили цената в сервиза е около 10 лева за една гума.

За луксозните возила цената е двойна и тройна – зависи от сервиза.

Търговците на гуми в момента правят отстъпки от 20% при покупка на нови зимни гуми и монтаж при тях.

Това намаление ще продължи, докато падне първият сняг.

Помислете си добре дали да не се възползвате от него.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.