Уникален карамелен пудинг: Правим го за нула време! (супер рецепта)

0
509

Този карамелен пудинг е еликсир за небцето

Предлагаме ви рецептата за чуден карамелен пудинг, който се прави повече от лесно. А става такава вкусотия, че просто няма оставяне.

карамелен пудинг
Карамелен пудинг става просто фантастично изкушение за сетивата

Трябват ни един литър с прясно мляко, едно пакетче краве масло, брашно, шест яйца, едно пакетче ванилия, седем лъжици с кафява захар.

Това неустоимо изкушение се приготвя бързо и лесно, а само като го опитате и ще останете без думи. Децата просто го обожават и не могат да спрат да го ядат.

Първо трябва да си разбием белтъците на яйцата на сняг. След това карамелизираме захарта и я заливаме с прясното мляко. След като карамелът вече се разтвори в млякото, добавяме към него и разтопеното леко масло, заедно с брашното, ванилията и един по един жълтъците.



Не спираме да бъркаме и при това непрестанно бъркане, прибавяме внимателно и разбитите на сняг белтъци. Накрая изсипваме готовата смес във формички, които преди това сме намазнили с малко масло и ги варим на водна баня за около 45 минути.

Когато този карамелен пудинг е вече съвсем готов, го оставяме да се охлади до стайна температура и чак тогава можем да го консумираме.

Не се чудете, а колкото може по-скоро опитайте този чуден десерт, защото ще останете наистина приятно изненадани. Разтапя се като истински еликсир в устата и колкото и странно да звучи, дарява с щастие досущ като шоколада.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.