Уникално: Дърветата имат чувства като нас! (Лекуват стрес, лудост, мигрена и още много болести)

0
270

Дърветата имат чувства, макар че на много от нас това звучи налудничаво

Дърветата изпитват чувства, подобно на всеки животински вид. Те имат уникална биологична структура. Благодарение на нея те виждат, чуват, чувстват и съхраняват спомените. Това твърди Петер Волебен, немски учен и изследовател.

Дърветата лекуват
Дърветата лекуват

Растенията имат специфични гъби в корените си, благодарение на които изпращат и хранителни вещества към дървета, изпаднал в нужда.

Дърветата очевидно нямат физически мозъци, но имат нещо подобно на нервна система, твърдят учените.Чрез тях те произвеждат хормони, подобно на някои животински видове.

Няма човек, който да не се чувства прекрасно в гората.



Свежестта на природата лекува душата, там намира покой при различни терзания, сътресения, спокойствие от тегобите на големия град и лудницата, сред която всеки от нас живее.

Зеленината успокоява, човек релаксира и се зарежда със сили и настроение за следващата седмица на напрежение и стрес.

Но това е само на повърхността, научните факти сочат и нещо повече. Според немският учен дърветата чувстват болка и страх и изпитват емоции като радост и тревога. Растенията обичат да са близо едно до друго и „нежно” да се прегръщат, като така се подкрепят и чувстват силата си, категоричен е специалиста.
Известният учен-еколог е категоричен, че дърветата и зеленината лекува болката и главоболието. Освен това тези болежки отшумяват по-бързо, ако прегърнете дървото.

Дърветата притежават и една огромна мъдрост. Определено растенията имат спомени и пазят такива. Те имат положително и благотворно влияние върху различни заболявания.

Учените са категорични, че те лекуват болести като депресия, силен стрес, главоболие, както и някои психични заболявания. И понякога стига дори само да обгърнете ствола им.

„Дърветата са уникални творения.Тя живеят понякога повече от хората и са на земята повече от един живот. Затова те акумулират спомени и изпитват чувства като всички нас. Може би не с такава сила, но определено обичат да си помагат. Погрешна е теорията, че са антагонистично настроени един срещу друг, напротив”, твърди немския учен.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.