Внимание! Грандиозна измама заплашва всички във Facebook

0
374

Facebook се оказа арена на измамници, за ужас на всички потребители!

Най-популярната социална мрежа в света – Facebook, стана арена на мошеници, целящи да спечелят някой лев на чужд гръб. За това алармираха някои пострадали българи.

В мрежата красиви жени изпращат покана за приятелство на непознати мъже. Ако тя бъде приета, започва чат, в който въпросната дама предлага среща. Двамата си разменят телефонните номера и именно така се получава най-голямата измама.

Не след дълго жертвата разбира, че отсреща има импулсен телефон, който е навъртял огромна сума пари. Измамниците са намерили начин да таксуват за чужда сметка не само когато получават обаждане, но и когато те звънят.

Facebook стана арена на измамници
Facebook стана арена на измамници

Затова е важно да знаете, че не трябва изобщо да си давате телефонния номер. Ако го направите, дори и да не вдигнете веднага, съществува опасност един ден да получите обаждане от непознат номер, което да ви стъжни живота.



Измамата се прави и от мъже към жени, но по-рядко.

Добре е да си прегледате настройките за сигурност във Facebook, за да не давате на подобни индивиди да ви пишат дори. Ако все пак получите такова съобщение, не отговаряйте нищо, за да не разберат по IP-то ви откъде пишете.

В социалната мрежа можете да срещнете и друг вид измама. Непознати масово се сприятеляват със случайни хора и след като спечелят доверието им, искат услуга под формата на заем.

Измамниците работят не само във Facebook, но и в почти всички сайтове за запознанства. Мишените им са главно хора, търсещи любовта и способни на всичко за нея.

Импулсните телефони се ползват за подобни подли дела от доста време. Преди месеци ви уведомихме, че мошениците действат и от чужбина. Призвъняват на случаен номер и ако им върнеш обаждането, започва източване на сметката.

Можем да обобщим, че не трябва да се вярва на непознати във Facebook. Винаги се уверявайте кой точно стои срещу вас, преди да се сприятелите с него!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.