Чудничка: Салата от пилешки гърди с пленяващ вкус! (супер мезе за празниците)

0
1515

Тази салата от пилешки гърди става наистина различна и разкошна

Предлагаме ви рецептата за салата от пилешки гърди, чиито вкус ще ви омае. Наистина различна е, но затова пък супер апетитна и става за идеално мезе за празниците.

салата от пилешки гърди
Чудно вкусна салата от пилешки гърди

Трябват ни сварени или задушени пилешки гърди, половин сварена глава целина, две ябълки, две готови майонези, три лъжици сметана, 50 грама бяло вино, сол на вкус, щипка захар, черен пипер на вкус, една-две праскови.

Първо трябва да си поръсим майонезата с черния пипер и постепенно, внимателно да добавим към нея бялото вино и сметаната.

После прибавяме настърганите вече на едро ренде ябълки, заедно с нарязаните на ситно пилешки гърди и целина. Сместа си я посоляваме на вкус и слагаме щипка захар – отново на вкус.



Тази вкусна салата я поднасяме върху листа от маруля, както и украсена с парченца плод. Добре ще е ако преди да я сервирате на трапезата, я оставите малко да се охлади в хладилника, защото става много по-вкусна.

Знаем, че на пръв поглед тази салата може и да изглежда странно за мнозина. Особено, защото понякога българинът не е свикнал да експериментира с различни вкусове.

Съчетанията между сладко и солено още се бият за някои хора, но ще видите, че само ако забравите предразсъдъците си и опитате една виличка от нея, ще останете не доволни, а направо очаровани.

Салата е чудно вкусна и върви като отлично мезе към най-различни питиета. Нужно ви е само да си осигурите приятна компания и свободно време за сладки приказки и почивка край трапезата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.