Така се прави чудното минестроне – вкусотията на София Лорен (много лесна рецепта)

0
569

Това минестроне е наистина вкусно и апетитно ястие

Предлагаме ви рецептата за любимото минестроне на София Лорен. Класическа италианска вкусотия, в която ще се влюбите от първата хапка.

минестроне
Вкусното минестроне на София Лорен

Трябват ни три лъжици зехтин, сто грама нарязан бекон, една глава лук на филийки, три моркова на тънки кръгчета, четири картофа на кубчета, три тиквички на кубчета, връзка пресен спанак на едро, два стръка целина на кръгчета, половин глава карфиол на цветчета, сол на вкус, черен пипер, една чаша сварен бял боб, два домата на кубчета, зехтин.

Първо поставете в тенджера две-три лъжици зехтин, а после добавете вътре нарязаните лук и бекон. Нека се запържат на умерена температура.

Щом видите, че лукът се зачервява, а беконът омеква, прибавете морковите, тиквичките, картофите, целината, спанака и карфиола. Запържете леко за около десетина минутки като честичко разбърквате. Трябва зеленчуците да покафенеят.



След това добавете вода, която да покрие зеленчуците и оставете пак да поври леко. После намалете температурата на котлона и оставете да ври още около 20 минутки, за да омекнат съвсем зеленчуците.

Накрая прибавете сол на вкус, а ако супата е станала доста гъста, може да добавите и малко вода към нея, за да се разреди. Подправете я с черен пипер и чак тогава добавете в нея боба и доматите.

Оставете ги на огъня, докато заврат. След това тази чудна супа минестроне е вече напълно готова и може да я сервирате. Поднася се още гореща и е толкова вкусна, че пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.