Три златни приза извоюва българския ансамбъл по художествена гимнастика

0
304

Браво на българските златни момичета от родния ансамбъл по художествена гимнастика, които се пребориха за три златни приза  в Минск

Златни са златните момичета на България! Техните имена ще се помнят дълго – Михаела Маевска – Величкова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова,  Христиана Тодорова и Цветелина Стоянова.

Златните българки дадоха всичко от себе си и затова получиха приза шампионки от многобоя.

художествена гимнастика
Българската художествена гимнастика отново е на върха

Златни медали получиха на двете съчетания с бухалки и на три топки с две ленти.

Дългите тренировки, безсънните нощи, амбицията на състезателките и на техния треньор Ина Ананиева дадоха желаните резултати.Връща се славата на българската художествена гимнастика и това е факт!

Надяваме се успехите на българските състезателки по художествена гимнастика да продължават все в този дух, защото България винаги е играла важна роля в развитието на световната художествена гимнастика и има свой голям принос за нейното развитие и утвърждаване.

Знаем, че много бивши състезателки от България по художествена гимнастика са треньори зад граница и резултатите на тези държави са явни. Адрияна Дунавска е треньор във Франция, Бианка Панова е треньор в Белгия, Деляна Георгиева тренираше състезателките от националния отбор по художествена гимнастика и други.

Световната художествена гимнастика е изключително динамична и с всяка година съчетанията стават все по-стилни и трудни, защото изискванията към състезателките стават много по-големи.

Ако в миналото през 60-те и 70-те години световната художествена гимнастика е била по-скоро танцувална, то днес е съчетание на силна воля и дух, изключителна пластичност и спортни умения, понеже конкуренцията е несравнимо висока.

Вечните претенденти за злато отборите на Русия, Беларус и Украйна ежегодно водят зверска борба с българските момичета.

Постоянно навлизат нови отбори и нови сили, които също вдигат летвата високо.

Затова на златните призове на българските момичета не трябва да се гледа просто като златни медали, а това е една истински спечелена спортна война  на бойното на световната художествена гимнастика. Браво, момичета!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.