Три златни приза извоюва българския ансамбъл по художествена гимнастика

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Браво на българските златни момичета от родния ансамбъл по художествена гимнастика, които се пребориха за три златни приза  в Минск

Златни са златните момичета на България! Техните имена ще се помнят дълго – Михаела Маевска – Величкова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова,  Христиана Тодорова и Цветелина Стоянова.

Златните българки дадоха всичко от себе си и затова получиха приза шампионки от многобоя.

художествена гимнастика

Българската художествена гимнастика отново е на върха

Златни медали получиха на двете съчетания с бухалки и на три топки с две ленти.

Дългите тренировки, безсънните нощи, амбицията на състезателките и на техния треньор Ина Ананиева дадоха желаните резултати.Връща се славата на българската художествена гимнастика и това е факт!

Надяваме се успехите на българските състезателки по художествена гимнастика да продължават все в този дух, защото България винаги е играла важна роля в развитието на световната художествена гимнастика и има свой голям принос за нейното развитие и утвърждаване.

Знаем, че много бивши състезателки от България по художествена гимнастика са треньори зад граница и резултатите на тези държави са явни. Адрияна Дунавска е треньор във Франция, Бианка Панова е треньор в Белгия, Деляна Георгиева тренираше състезателките от националния отбор по художествена гимнастика и други.

Световната художествена гимнастика е изключително динамична и с всяка година съчетанията стават все по-стилни и трудни, защото изискванията към състезателките стават много по-големи.

Ако в миналото през 60-те и 70-те години световната художествена гимнастика е била по-скоро танцувална, то днес е съчетание на силна воля и дух, изключителна пластичност и спортни умения, понеже конкуренцията е несравнимо висока.

Вечните претенденти за злато отборите на Русия, Беларус и Украйна ежегодно водят зверска борба с българските момичета.

Постоянно навлизат нови отбори и нови сили, които също вдигат летвата високо.

Затова на златните призове на българските момичета не трябва да се гледа просто като златни медали, а това е една истински спечелена спортна война  на бойното на световната художествена гимнастика. Браво, момичета!

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар