Полезни храни ви спасяват от подут корем и лошо храносмилане

0
1331

Подут корем. Имате тежест в стомаха. Нищо не ви се яде, а в същото време сте гладни. Тези полезни храни ще ви избавят от кризата

Ние сме свикнали първо да си направим една сода, за да облекчим стомаха. Но за съжаление не винаги содата помага.

храни
Тези полезни храни ще облекчат страданията на вашия болен стомах

Банан – един банан или поне половин ще възстанови равновесието във вашия стомах.

Пъпеш – за съжаление хубавите пъпеши са на пазара само през лятото. Но и той като банана са невероятно полезни храни за стомаха, дори и след повръщане.

Кисело мляко – можете да ядете кисело мляко или да го разбиете на айран със сол.Киселото мляко е изключително полезно, защото подпомага работата на полезните бактерии в червата.

Прочиства организма от токсини.

Можете да заложите и на плодово кисело мляко, обогатено с късчета плодове. Но и да нямате под ръка, класическото кисело мляко е достатъчно.

Препечена филийка и чай или айран – ако стомахът ви се чувства тежък, запечете си филийка. Можете да й сложите масло, но ако стомахът ви подут, маслото може да не ви допадне.

Добре е да пиете чай или чаша айран, за да може да поемете по-лесно печения хляб.

Парче сирене – парче бяло саламурено сирене, може и с препечен хляб, е полезно за стомаха. То е солено, а солта раздвижва работата на стомашно-чревния тракт.

Маслини – маслините са изключително полезни. Препоръчват ги и след повръщане, когато стомахът е особено чувствителен.

Ако след като сте използвали някоя от тези храни, но до няколко часа не сте получили желаното облекчение, задължително търсете лекар. Може да сте развили язва, да имате гастрит или друг по-сериозен онкологичен проблем.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.