Пилешки кюфтенца с гъби и маслини: Лесни, вкусни, бързи!

0
321

Тези пилешки кюфтенца с гъби и маслини са чудесни

Предлагаме ви рецептата за пилешки кюфтенца с гъби и маслини. Пръстите ще си оближете, а се правят лесно и бързо. Идеални са за основно ястие, но и за чудно мезе.

пилешки кюфтенца
Вкусни пилешки кюфтенца с гъби и маслини

Трябват ни 800 грама пилешко филе, сто грама гъби, 10 обезкостени маслини, една глава лук, едно яйце, две лъжици галета, сол на вкус, щипка розмарин/салвия, щипка червен пипер, половин чаша брашно, една чашка олио.

Първо трябва да си смелим пилешкото месо – най-бързо е в блендер. След това почистваме, измиваме и нарязваме лука. Може и да го минем на рендето, става още по-добре.

Гъбите ги измиваме на течаща вода, а от пънчетата им може да си направим чудна супа. Шапките на гъбите нарязваме, както и маслините – режем ги доста на ситно.



После смесваме месото, заедно с маслините, лука и гъбите. Подправяме ги с посочените подправки и сол на вкус, както и им слагаме галетата. Чукваме и едно яйце, а после омесваме каймата.

Оставяме я за около час в хладилника като е готова, за да стегне. А после от тази вкусна смес се оформят апетитните и разяждащи кюфтета. Щом са готови, ги овалваме в брашно и ги слагаме да се пържат или пекат.

Поднасяме ги с гарнитура по свое желание, но да знаете, че и само така да ги ядете, ще ви се усладят невероятно много. Каква вечеря става от тях само, а какво мезе – направо играта заспива.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.