Вкусно чесново хлебче с кашкавал (лесно и се топи в устата)

0
347

Това чесново хлебче с кашкавал се услажда на всички

Предлагаме ви рецептата за чесново хлебче с кашкавал. Лесно се прави, а се топи в устата и се услажда на всеки. Не го пропускайте и вие на трапезата си.

чесново хлебче с кашкавал
Вкусно чесново хлебче с кашкавал

Трябват ни една чаша топла вода, една лъжица мед, половин пакетче мая, една лъжичка сол, три чаши брашно, олио за намазване, 300 грама кашкавал, половин чаша чесkово масло.

Първо трябва да вземем една купа и в нея с помощта на миксер да разбием маята, водата и меда. Разбъркваме ги хубаво и ги оставяме настрани за около десетина минутки. След това добавяме към тях брашното и солта.

След като видим, че тестото започва да се отделя от стените на купата, го оставяме да си „отдъхне“ за около пет минутки. Намазваме купата и тестото с олиото, покриваме цялото това нещо с кърпа и го оставяме да втаса.



Обикновено му трябва около час, докато удвои обема си. После разделяме тестото на две равни части. Оформяме ги като франзели и ги усукваме. Покриваме ги с найлон и ги оставяме отново да втасат за около половин час. Както знаем, втасването винаги става на топло.

След това си загряваме фурната на 180 градуса и поставяме хлебчетата да се пекат в нея за около 20 минути. През това време пък ние си правим чесновото масло като го оставяме да се разтопи и поставяме в него чесън на прах, плюс подправки по наш избор.

След като извадим от фурната вкусните хлебчета, ги намазваме отгоре с чесновото масло и ги връщаме обратно във фурната. Пекат се още 5-7 минути.

Накрая ги изваждаме от фурната, изчакваме да минат около 15-ина минутки и правим прорези в тях. В тези именно прорези поставяме парченцата кашкавал. Последно запичане във фурната за още пет минутки и ги сервираме.

Добре е да сервирате тези вкусни хлебчета още докато са топли, защото тогава са и най-вкусни. Такива са мекички и пухкави, че направо се топят в устата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.