Истината: Има духове и ето кога и защо са сред нас!

0
548

Темата с наличието на духове е силно дискусирана от векове!

Човекът винаги се е плашил от факта, че около него може да има духове. Истината е, че няма нищо страшно, защото това на пркатика пак са хора, но просто не ги виждаме.

Въпросът обаче е защо има духове сред нас и какво ги задържа тук. Според последните проучвания, една душа не е преминала отвъд не по собствено желание, а Бог я е задържал сред живите.

По този начин тя получава наказание за извършени прегрешения приживе или пък просто трябва да закриля някой близък. Разбира се, накрая тя винаги отлита към вечното царство, а ако е била грешна приживе, ще се върне отново в човешко тяло под формата на прераждане.

Хората обикновено се плашат от духове, защото не ги виждат. Множеството филми и книги на тази тематика подклаждат този страх.



духове
Всички духове са тук по точно определена причина

Истината е, че това, което ни го показват на екрана, няма почти никаква връзка с реалността. Духовете не могат да местят предмети, тъй като това става с помощта на физическа сила, която те просто не притежават. Затова е невъзможно да ни навредят физически.

Относно психическото ни здраве обаче нещата стоят малко по-различно. Тя биха могли да влеят на човека негативна или позитивна енергия с присъствието си. Това се случва най-често чрез сънищата, когато подсъзнанието на човека се отваря и така той става уязвим.

Разликата между душа и дух е минимална, но я има. Тя е свързана именно с пребиваването на земята.

Душата е онова, което е напуснало тялото и вече е на небето. Тя, разбира се, съществува и по време на човешкия живот, тъй като знаем, че човекът носи в себе си душа.

За дух се счита душа, която продължава да броди сред хората, след като тялото й е умряло. Обикновено духът е бил човек, намерил смъртта си насилствено.

Понякога обаче Господ праща на земята за известно време и съвсем чисти души, които се явяват ангели хранители. Те пазят определени хора от грешки и злини.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.